Ο Α. Λοβέρδος άφησε τη Βουλή για να πάει στη συνέντευξη Τύπου!

Με υποβάθμιση της Βουλής “γαρνίρισε” ο υπουργός Υγείας τη σύσταση απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά των γιατρών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εγκατέλειψε χθες την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία επεξεργαζόταν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δώσει συνέντευξη τύπου και να ανακοινώσει τον τρόπο παράκαμψης της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ. Στην επιτροπή έμεινε μόνο ο υφυπουργός Υγείας (αλλά με αρμοδιότητα τη διατροφή…) Χρήστος Αηδόνης.

 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης παρενέβη λέγοντας ότι ο υπουργός Υγείας “μας χρησιμοποιεί ως ντεκόρ” και “υποβαθμίζει τη διαδικασία”. Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι παρεμβάσεις των εισηγητών της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Στην αίθουσα προσήλθε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, που χαρακτήρισε “απολύτως αυταρχική, αντιδημοκρατική και προσβλητική” την συμπεριφορά του υπουργού.

Αργότερα ο Α. Λοβέρδος επανήλθε στην αίθουσα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Επικαλέσθηκε την παρουσία του στη συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ως απόδειξη σεβασμού, ενώ θα μπορούσε απλώς να της στείλει το νομοσχέδιο, και δεσμεύθηκε ότι θα αξιοποιηθούν όσες προτάσεις της ΟΚΕ και των βουλευτών κριθούν εποικοδομητικές.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής της Βουλής ο Α. Λοβέρδος ανάλωσε τον χρόνο του ενάντια στην απεργία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όχι στην υπεράσπιση του νομοσχεδίου. Ο Μ. Κριτσωτάκης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο “είναι 5 νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός” και υπογράμμισε ότι υποκρύπτεται η προσπάθεια εμπορευματοποίησης της υγείας και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.