Ο αδιαμφισβήτητος αρχιμάγειρας του πελατειακού κράτους

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Ο Α. Λοβέρδος είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχιμάγειρας του πελατειακού κράτους. Αδιαλείπτως διορίζει κάθε κομματικό παράγοντα που διαθέτει διασυνδέσεις, ώστε στη συνέχεια να τον εντάξει στην αυλή του και μελλοντικά να τον αξιοποιήσει στην κούρσα της διαδοχής.

Πρόσφατα διόρισε τον κ. Κατσικόπουλο ως Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Ο εν λόγω κύριος, αν και παντελώς άσχετος σε θέματα υγείας, διαθέτει ευρείες διασυνδέσεις στον κομματικό μηχανισμό, αφού υπήρξε νομάρχης Αχαΐας. Έτσι ο μεν διορισθείς κάνει την πρακτική του στο κασιδιάρικο κεφάλι του ΕΣΥ, ο δε υπουργός διευρύνει την αυλή του μ΄ έναν πιστό υφιστάμενο.
Το αντίθετο συμβαίνει σε περιπτώσεις που ο κ. Λοβέρδος αντιληφθεί πως υπάρχει Πρόεδρος οργανισμού που τηρεί σοβαρή και αξιοπρεπή στάση, πολλώ δε μάλλον εάν συγκρουστεί με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Τον αποκεφαλίζει πάραυτα.
Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Γ. Νύχα, ο οποίος συγκρούσθηκε με την Γερμανική αλυσίδα Lidl, στην οποία επέβαλε μεγάλα πρόστιμα λόγω των μολυσμένων προϊόντων που διακινούσε στην ελληνική αγορά. Φημολογείται πως ο κ. Νύχας απελύθη τηλεφωνικά από τον ευρισκόμενο στο εξωτερικό κ. Λοβέρδο και μάλιστα η τηλεφωνική απόλυση έγινε την ώρα που ο κ. Νύχας βρίσκονταν σε συνάντηση με εκπροσώπους της Γερμανικής αλυσίδας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν σε υψηλούς τόνους για τα πρόστιμα!
Στη θέση του Προέδρου του ΕΦΕΤ διορίστηκε ο κ. Μίχας, τέως Νομάρχης Πειραιά. Χτες όμως προέκυψε σκάνδαλο με 29 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων και παραπέμπονται για κακούργημα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο νεοδιορισθείς κ. Μίχας.
Διερωτώμεθα: είναι δυνατόν ο Α. Λοβέρδος να επιτρέψει στον κ. Μίχα να προεδρεύει ενός τόσο σημαντικού οργανισμού για τη δημόσια υγεία όταν κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις; Εάν ναι, τότε θα πρόκειται για την έσχατη κατάπτωση και περιφρόνηση της κοινωνίας.
 
         Ygeianet