Ο Άδωνις και οι δάφνες

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στα Νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” εξαιτίας της προβληματικής στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Χειρουργικού Τομέα και στα δύο Νοσοκομεία λόγω της σοβαρής έλλειψης αναισθησιολόγων, αναγκάζοντας το υπουργείο Υγείας να προκηρύξει έκτακτα θέσεις, για τις οποίες – ως αναμενόμενο-  εκδηλώθηκε μειωμένο ενδιαφέρον.

Σε μία σοβαρή και τεκμηριωμένη ανακοίνωσή τους oι αναισθησιολόγοι των παιδιατρικών Νοσοκομείων ζητούν από τις Διοικήσεις και το Υπουργείο «να ανταποκριθούν με σοβαρότητα στα χρονίζοντα προβλήματα», τα οποία μάλιστα περιγράφουν αναλυτικά (κλικ εδώ).

Ποια υπήρξε η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη;

Ότι στα δυο Νοσοκομεία υπάρχει ένας πυρήνας της Αριστεράς που εκβιάζει προεκλογικά την κυβέρνηση! Κι αν το απύλωτο στόμα του Αδώνιδος έμενε μέχρις εδώ θα ήταν καλά. Όμως συνέχισε, αποκαλώντας τους γιατρούς συνοδοιπόρους τρομοκρατών: «Μια γιατρός είχε υποστηρίξει ανοιχτά την άδεια στον αρχιτρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα!» είπε ο αμετροεπής σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Πιστεύει η κυβέρνηση πως τα κενά θα καλυφθούν με τέτοιες μεθοδεύσεις; Πιστεύει πως το επιχείρημα ότι η οικονομία δεν αντέχει αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών ξεγελάει την κοινωνία και καταστέλλει τις κινητοποιήσεις των γιατρών;

Ας μην επαναπαύονται στις δάφνες του 41%, διότι οι δάφνες χρησιμεύουν για στεφάνια, χρησιμεύουν όμως εξίσου καλά και στο λαγό στιφάδο..