Ο αλευρωμένος ποντικός..

Η Νέα Δημοκρατία έχει εμμονή με τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Όμως η Οικογένεια Μητσοτάκη έχει μια εξειδικευμένη εμμονή, στα όρια της μανίας: την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ο πατήρ Μητσοτάκης το 1992 αποπειράθηκε να μετατρέψει τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Δεν το κατάφερε.

Σύστησε όμως το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυτό κατάφερε να το κάνει ΝΠΙΔ.

Στην διαδρομή είδαμε τις πομπές αυτού του ανεξέλεγκτου οργανισμού, με την απερίγραπτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και βολέματος σε στρατιές ημετέρων.  Κανένας προληπτικός ή κατασταλτικός έλεγχος δεν υπήρξε ποτέ, ακριβώς επειδή ήταν ΝΠΙΔ και τα σκάνδαλα κακουργηματικού χαρακτήρα που διαπράχθηκαν απασχολούν ακόμη τη δικαιοσύνη.

Τελικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΝΠΔΔ, με εποπτεία και έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετονομάζοντάς το ταυτόχρονα σε ΕΟΔΥ, ώστε να αποκοπεί από το αμαρτωλό παρελθόν.

Τώρα η ΝΔ του υιού Μητσοτάκη αποπειράται να μετατρέψει εκ νέου τα Νοσοκομεία της χώρας σε ΝΠΙΔ, δηλαδή σε κλώνους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πανδημία φρέναρε το εγχείρημα, όμως το Επιτελικό Κράτος είναι ασυγκράτητο.

Με ευκαιρία την επικαιροποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για την ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση μετέτρεψε το Νοσοκομείο σε ΝΠΙΔ και ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε λάβρος στην αντιπολίτευση επειδή δε συναινεί στο ανοσιούργημα.

Ασυγκράτητη και η Real News του Ν. Χατζηνικολάου φωνάζει ως ντελάλης της κυβέρνησης πως επίκεινται «Νοσοκομεία με μάνατζερ και απολογισμό έργου» (εδώ), προκειμένου να προβάλλει το “μεταρρυθμιστικό έργο” που έρχεται οσονούπω στη δημόσια υγεία, παραθέτοντας ως πρώτο επίτευγμα τη διοίκηση των Νοσοκομείων από CEO!

Θα ισχυριστούν απίθανα πράγματα προκειμένου να φτιασιδώσουν την επανάληψη της αποτυχημένης απόπειρας του 1992.

Όμως δε πρόκειται να ξεγελάσουν κανένα.

Κι αλευρωμένος να ‘ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει”.