Ο αναμορφωτής κ. Κατσικόπουλος και οι οργανισμοί των Νοσοκομείων 6ης ΥΠΕ

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”> 

Ο κ. Κατσικόπουλος δεν είχε ποτέ του σχέση με υπηρεσίες υγείας. Ελέω Α. Λοβέρδου διορίστηκε Διοικητής 6ης ΥΠΕ και φαίνεται πως ανέλαβε εργολαβικά να διαλύσει όλα τα Νοσοκομεία Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων και Στερεάς Ελλάδας «αναμορφώνοντας» τους οργανισμούς τους.
Εφεξής λοιπόν, σύμφωνα με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ που εστάλη μέσω email (κλικ εδώ), Αιμοδοσία θα διαθέτουν μόνον εκείνα τα Νοσοκομεία που έχουν στον οργανισμό τους περισσότερα από 400 κρεβάτια!
Προφανώς ο κ. Κατσικόπουλος αγνοεί πως στη δική του ΥΠΕ Νοσοκομεία με περισσότερα από 400 κρεβάτια είναι μόνον τα δύο Πανεπιστημιακά, του Ρίο και των Ιωαννίνων.
Και ρωτάμε: πώς θα λειτουργήσουν οι Χειρουργικές και Ορθοπεδικές Κλινικές όλων των υπολοίπων 27 Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ χωρίς τη στήριξη Αιμοδοσίας; Ιδιαίτερα στα επείγοντα και βαριά χειρουργεία, ελλείψει αιμοδοσίας ο χρόνος διεκπεραίωσης θα ορίζεται σε τόσες πολλές ώρες, ώστε τα αίματα θα φτάνουν αφού καταλήξει ο ασθενής.
Αποφεύγουμε να θέσουμε το ερώτημα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διανύσει μετ΄ επιστροφής ένας αιμοδότης από τη Σπάρτη μέχρι το Ρίο προκειμένου να δώσει μία φιάλη αίμα και πόσο θα του κοστίσει αυτό το ταξίδι.
 
Να ήταν όμως μόνον οι αιμοδοσίες ..
Ο κ. Κατσικόπουλος απαγορεύει σε Νοσοκομεία με λιγότερες από 400 κλίνες να διαθέτουν αξονικό και μαγνητικό τομογράφο!
Άραγε ο ψαλιδάρχης κ. Κατσικόπουλος θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία με λιγότερες των 400 κλινών να διαθέτουν τουαλέτες ή θα επιβάλλει σε ασθενείς και προσωπικό να ουρούν στον περίβολο;
 
Δημήτρης Βαρνάβας