Ο αρωγός..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή που έγινε στα Παιδιατρικά  Νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», ανέφερε:

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας».

Κύριος οίδε ποιόν ιδιωτικό τομέα εννοούσε. Αν εννοούσε τον ιδιωτικό τομέα υγείας τότε πράγματι έπεσε μέσα!

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την εποχή που τα δημόσια Νοσοκομεία στέναζαν από περιστατικά covid και οι κλινικάρχες κρατούσαν καθαρές τις κλινικές τους, ώστε να κερδοσκοπούν ασύστολα; Φυσικά ενεργούσαν με κάλυψη της κυβέρνησης, η οποία κάθε φορά που νομοθετούσε τους έδινε τη δυνατότητα να συμπεριφέρονται ως υπηρεσίες άλλου κράτους. Όμως ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση συνεχίζει  να πριμοδοτει ασύστολα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια σε βάρος των δημόσιων Νοσοκομείων, όπως αποδεικνύει το περιστατικό με την Euromedica στη Ρόδο.

Ίσως πάλι, με τη λέξη «αρωγός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοούσε τους χορηγούς, μιάς και η ανακαίνιση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία έγινε από τον ΟΠΑΠ. Όμως η πραγματικότητα έχει αποδείξει πως η περίφημη «εταιρική ευθύνη» είναι επένδυση, ώστε ν΄ αποκτούν ή να αποκαθιστούν κοινωνικό πρόσωπο εταιρείες που υπό άλλες περιστάσεις θα έπρεπε να δαπανήσουν πολλαπλάσια ποσά σε διαφήμιση.

Σίγουρα, το μόνο που δεν εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τη δική του ευθύνη για τις χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ που υποσχέθηκε πριν δύο χρόνια στη ΔΕΘ και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ούτε μία!