Ο Μπογδάνος και ο συνοδός του Ζήσης Τζηκαλάγιας

Εκών άκων ο Κυρ. Μητσοτάκης διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον Κ. Μπογδάνο, αφού προηγήθηκε οξύτατη αποδοκιμασία του από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια  για τη συμμετοχή του στις γιορτές μίσους από κοινού με τη Χρυσή Αυγή.

Όμως ο Μπογδάνος δεν καταδίδει μόνο τους αλλόδοξους. Από συνήθεια το πράττει ακόμη και για τους ομοδόξούς του. Έτσι, πριν τη διαγραφή του, κάρφωσε άλλα δύο στελέχη της ΝΔ που τον συνόδευαν στις γιορτές μίσους: την υπεύθυνη του γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βόρειο Ελλάδα και τον βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια.

Το τραγικό με τον δεύτερο είναι πως πρόκειται για γιατρό, ο οποίος, όποτε αποτυγχάνει να εκλεγεί, διορίζεται από τη ΝΔ  Διοικητής Νοσοκομείου, ώστε να προπονείται για την επόμενη εκλογή του στο κοινοβούλιο.

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας αισθάνεται ως «πρωθυπουργός Καστοριάς και περιχώρων» και όταν ανοίγει το στόμα του επιβεβαιώνει την αντίληψη μεγαλείου που τον διακατέχει:

«Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά ότι είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό» δήλωσε πριν λίγους μήνες, όταν τον κατηγόρησαν πως μαγείρευε από κοινού με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης.

Προφανώς πάλι ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα πήγε ο κ. Τζηκαλάγιας στις γιορτές μίσους στο Γράμμο, αυτές που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Χωρίς να υπολογίζει πως ένας γιατρός δεν είναι δυνατόν να συναγελάζεται με φασίστες και ρατσιστές, πετώντας στα σκουπίδια την ανθρωπιστική ιδιότητα του λειτουργήματός του.

Μα μόλις ο γενναίος Τζηκαλάγιας είδε την καρατόμηση Μπογδάνου σιώπησε και περιμένει τη λήθη, αντί να ζητήσει ευθαρσώς συγνώμη από την  κοινωνία και τους συναδέλφους του..