Ο Δ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινίασε, χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσία των Υφυπουργών κ.κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου και Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιώργου Φωτεινόπουλου, βουλευτών της περιοχής, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθους κόσμου.

   

    Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας, και έρχεται να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ήδη έχει εξασφαλισθεί η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Ιδρύματος με 20 νοσηλευτές, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του και την παροχή άμεσων και ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας.

   

    Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στάθηκε στην τεράστια σημασία που έχει η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, που ως κομβικός κυκλοφοριακός άξονας του εθνικού οδικού δικτύου, επιβαρύνεται με πληθώρα περιστατικών.

   

    Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την προσωπική συμβολή του Υφυπουργού και βουλευτή Φθιώτιδας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου στην ολοκλήρωση του έργου, σημειώνοντας παράλληλα τη συνδρομή των προκατόχων του Υπουργών και Υφυπουργών Υγείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

   

    Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου:

   

    «Όπως τόνισα και νωρίτερα στην ομιλία μου, αποτελεί ξεχωριστή χαρά για μένα η σημερινή μου παρουσία στη Λαμία, για τα εγκαίνια αυτού του όμορφου και σύγχρονου Νοσοκομείου, η λειτουργία του οποίου θα συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

   

    Ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν, το δίκτυο δευτεροβάθμιας φροντίδας του Νομού, εξασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων.

   

    Μπορώ να σας πω ότι αισθάνθηκα και ως Έλληνας περήφανος που ολοκληρώθηκε αυτό το σπουδαίο Νοσοκομείο, αυτός ο χώρος πολιτισμού.

   

    Η Φθιώτιδα μπαίνει πλέον στην πρώτη γραμμή, σε ό, τι αφορά στις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς, πέρα από το Νοσοκομείο, διαθέτει ένα εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό, έμπειρο και ευσυνείδητο νοσηλευτικό προσωπικό.

   

    Αποστολή της πολιτείας είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο κάθε Έλληνας πολίτης και ο κάτοικος αυτής της χώρας, να ασκεί το δικαίωμά του στη ζωή με ασφάλεια, μέσα σε περιβάλλον πολιτισμένο. Και, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ανταποκρίνεται σε αυτή την αποστολή.

   

    Μοιράστηκα με όλους τους κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν εκεί, με τις αρχές, τους βουλευτές, με τον καλό μου φίλο, τον Θανάση Γιαννόπουλο, τα ωραία συναισθήματα της ικανοποίησης και της χαράς γι’ αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

   

    Και βέβαια, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι ο Υπουργός ο οποίος το εγκαινιάζει, πάντοτε όμως κάνοντας μια αναφορά τιμής σε όλους εκείνους που προηγήθηκαν εμού σε αυτή τη θέση. Όλων των κυβερνήσεων.

   

    Είμαστε όλοι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας. Μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις, το έργο για την κοινωνία όμως έχει συνέχεια και διάρκεια.

   

    Κάποιοι οραματίστηκαν αυτό το Νοσοκομείο, κάποιοι άλλοι το ξεκίνησαν, κάποιοι άλλοι δούλεψαν, κάποιοι άλλοι το ολοκλήρωσαν. Κάθε τέτοιο μεγάλο έργο χρειάζεται διάθεση, χρόνο και επιμονή. Θέλει και τους ανθρώπους εκείνους που θα δουλέψουν. Και οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ανήκουν σε κάθε κυβέρνηση.

   

    Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα ομοψυχίας που βγήκε από την αποψινή εκδήλωση, ικανοποιεί πάνω από όλους, τους κατοίκους της Φθιώτιδας. Οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι αυτού του Νοσοκομείου, για ένα προσωπικό τους ζήτημα, θα αφήσουν απέξω και την πολιτική και την κομματική τους ταυτότητα.

   

    Εκείνο που θα συναντήσουν θα είναι σεβασμός στην αξιοπρέπειά τους, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και ανθρώπινη προσέγγιση. Αυτά τα διαθέτει το Νοσοκομείο, έχει σύγχρονες υποδομές και πραγματικά εύχομαι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες της κοινωνίας.

   

    Εδώ είμαστε εμείς για να δώσουμε συνέχεια σε αυτό το έργο. Όπως ακούσατε και νωρίτερα, ανέλαβα δημόσια τη δέσμευση για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου. Σύντομα θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί μια νέα, υπερσύγχρονη Μονάδα για τους Νεφροπαθείς αλλά και η συμπλήρωση, τόσο με προσωπικό όσο και με τις άλλες κλινικές που απαιτούνται.

   

    Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο. Το νέο, υπερσύγχρονο Νοσοκομείο λοιπόν, δεν θα ανταποκρίνεται μονάχα στις ανάγκες των κατοίκων του Νομού αλλά και των διερχομένων, καθώς και των κατοίκων των όμορων Νομών.

   

    Προσωπικό χρειάζεται και ήδη, όπως ακούσατε και από τον Υφυπουργό τον κ. Γιαννόπουλο, πήραν ‘’φύλλο πορείας’’ 20 νοσηλευτές που θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου, και υπάρχει ενδιαφέρον από λαμπρούς επιστήμονες για να υπηρετήσουν εδώ.

   

    Η Λαμία, εκ των πραγμάτων όπως εξελίχτηκε η ανάπτυξη της χώρας, βρίσκεται πλέον στο κεντρικότερο σημείο της Ελλάδας. Είναι εύλογο λοιπόν να δίνει η πολιτεία προτεραιότητα σε υποδομές και σε ενίσχυση όλων των τομέων, σε επίπεδο υπηρεσιών.

   

    Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, ο δρόμος τελειώνει και αυτό που, δυστυχώς, έγινε σύμβολο της θυσίας των ανθρώπων στην άσφαλτο θα αποτελεί, σε λίγο καιρό από τώρα, μια ανάμνηση. Τα προγράμματα ανάπτυξης της περιοχής προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και, όπως είχα την ευκαιρία να πω, ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος. Προικισμένος από το Θεό, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση, με τεράστιες δυνατότητες χάρη στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα να προχωρήσει δυναμικά μπροστά.

   

    Πάνω απ’ όλα όμως έχει υπέροχους ανθρώπους, εγκάρδιους και φιλόξενους, που αγαπούν τον τόπο τους, όπου κι αν βρίσκονται, και από όποια θέση κι αν τον υπηρετούν.

   

    Πλέον, το Νοσοκομείο που εγκαινιάστηκε είναι ένα από τα σύμβολα περηφάνιας των κατοίκων της περιοχής της Φθιώτιδας».