Ο διοικητής δεν… κατάλαβε

Σε άλλο κόσμο ζει μακάριος ο διοικητής του νοσοκομείου της Αθήνας “Ερυθρός Σταυρός”! Ο Αδαμ. Βακαλόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τι ακριβώς συνέβη με τους “γιατρούς” – βιντεοσκόπους και κλακαδόρους του νοσοκομείου οι οποίοι διαπόμπευσαν χειρουργικό ασθενή τους μέσα από τα χειρουργεία του “Ερυθρού Σταυρού”!

Αυτό προκύπτει από όσα απίθανα ισχυρίζεται ο διοικητής του νοσοκομείου σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του “Ερυθρού Σταυρού” Ανδρ. Μαρτίνη, ο οποίος έδωσε πρώτος την επιστολή στη δημοσιότητα.

Αφού δεν δίνει καμία εξήγηση για τη δική του ανοχή στη φρικαλεότητα που διέπραξαν οι “γιατροί” του νοσοκομείου, καθώς και για τη δική του αδράνεια να ενημερώσει σχετικά τους προϊσταμένους του και να κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες κατά των “γιατρών”, ο Αδαμ. Βακαλόπουλος αποδίδει τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν στην… έλλειψη κανονισμού λειτουργίας των χειρουργείων του “Ερυθρού Σταυρού”!

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του “Ερυθρού Σταυρού” υποστηρίζει επί λέξει στην επιστολή του με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2008 και αριθμό πρωτοκόλλου 1286: “Η μη σύγκληση του Δ.Σ. του νοσοκομείου κατά τακτά χρονικά διαστήματα είχε ως αποτέλεσμα εκτός των άλλων την καθυστέρηση της έγκρισης του κανονισμού των χειρουργείων που είχε ήδη υποβληθεί από τον Ιούλιο του 2008 προς έγκριση και ενεκρίθη από το τελευταίο Δ.Σ. δια περιφοράς στις 14 Οκτωβρίου 2008, ο οποίος κανονισμός θα είχε συμβάλλει στην αποτροπή των τελευταίων απαράδεκτων συμβάντων”…

Στη συνέχεια, ο Αδαμ. Βακαλόπουλος επιμένει σε… συμψηφισμό: “Η μη τήρηση των δεσμεύσεών σας (σ.σ.: απευθύνεται στον Ανδρ. Μαρτίνη) σε σχέση με την περισσότερο από αναγκαία ανακαίνιση των χειρουργείων, για την οποία υπήρχε καθολική απαίτηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έγκριση αναβολής των χειρουργείων από 15 Ιουλίου 2008 έως 31 Αυγούστου 2008 είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στα απαράδεκτα και θλιβερά συμβάντα”… 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αδαμ. Βακαλόπουλος δεν κοινοποιεί τη συγκεκριμένη επιστολή του στο υπουργείο Υγείας, το οποίο φαίνεται ότι βιάστηκε πολύ να παράσχει κάλυψη στον διοικητή του “Ερυθρού Σταυρού”. Ο Αδαμ. Βακαλόπουλος αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος που προέκυψε, ίσως επειδή γνωρίζει πολύ καλά την έκταση των προσωπικών ευθυνών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του “Ερυθρού Σταυρού” απέφυγε να θέσει τους “γιατρούς” – βιντεοσκόπους και κλακαδόρους σε διαθεσιμότητα, ακόμη και όταν το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι οι “γιατροί” διώκονται πειθαρχικά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη ενόχληση του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος, όμως, διατηρεί περιέργως στη θέση του τον εμφανώς ανεπαρκή διοικητή του νοσοκομείου!

Β.Β.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.