Ο Διοικητής του Γ.Ν. Νίκαιας υπέρ του Π. Παπανικολάου. Δεν υπακούει στην εντολή Παπαρούπα!

Από Νίνα Κομνηνού

Στο πλευρό του Παναγιώτη Παπανικολάου στέκεται ο Διοικητής του Γ. Ν. Νίκαιας κ. Κων. Πεταλάς και αρνείται να διενεργήσει την εξέταση που διέταξε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Αθανάσιος Παπαρούπας.

Η υπόθεση που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του νευροχειρουργού κ. Π. Παπανικολάου για εφιαλτική εφημερία στο νοσοκομείο στις 30 ιανουαρίου εξαιτίας σοβαρής βλάβης του αξονικού τομογράφου, παίρνει άλλη διάσταση πλέον μετά και την άρνηση του Διοικητή του νοσοκομείου να εφαρμόσει την εντολή του προισταμένου του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Αθ. Παπαρούπας ζήτησε να διενεργηθεί εξέταση για τη στάση του κ. Π. παπανικολάου, απόφαση που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ. Τα δύο σωματεία κάλεσαν τον υπουργό Υγεάις κ. Π. Κουρουμπλή "να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Παπαρούπα" γιατί αντί να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Γ. Ν. Νίκαιας με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών, δίνει εντολή για εξέταση κατά του κ. Παπανικολάου.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Νίκαιας γενική συνέλευση των γιατρών, στην αποία αποφάσισαν να επιστρέψουν το έγγραφο του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

Στην απόφαση αυτή συνηγορεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κ. Πεταλάς ο οποίος συμφωνεί με τις καταγγελίες του νευροχειρουργού κ. Π. Παπανικολάου και απέστειλε μάλιστα σχετικό έγγραφο στον προιστάμενό του κ. Αθ. Παπαρούπα.

Στο έγγραφό του ο κ. Κ. Πεταλάς αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, συμφωνώντας με το έγγραφο της ΕΙΝΑΠ αποφάσισαν την ανάκληση του υπ. αριθμ. Πρωτ. ΔΠΑΠ 4319/1624/4-02-2015 εγγράφου σας, που αφορά στην γραπτή προκαταρκτική εξέταση για τα συμβάντα στην εφημερία της 30/01/2015 απόφαση στην οποία συνηγορώ με βάση την άμεση γνώση που έχω για τα γεγονότα.
Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Πεταλάς

 

Το έγγραφο που απέστειλε στις 4 Φεβροαυρίου ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Αθαν. Παπαρούπας προς τον Διοικητή του Γ. Ν. Νίκαιας κ. Κων. Πεταλά, ανέφερε τα εξής:

"Να διενεργηθεί γραπτή προκαταρκτική εξέταση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του Νόμου 4057/2012 (Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) για το εάν λειτούργησε εφιαλτικά ή όχι όπως καταγγέλθηκε από γιατρό του νοσοκομείου σας η εφημερία της 30-1-2015, εξαιτίας της βλάβης του αξονικού τομογράφου.
Στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης να ζητηθούν γραπτά οι απόψεις του καταγγέλοντος γιατρού κ. Παπανικολάου και των τυχόν εμπλεκομένων. Το αποτέλεσμα των ενεργειών σας να αποσταλεί στην υπηρεσία μας, έως την 12η μεσημβρινή της 6ης Φεβρουαρίου 2015".