Ο εγγαστρίμυθος..

Με έγγραφο δύο γραμμών ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μπάκαβος ενημερώνει όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες Ηπείρου ότι δέκα μέρες του Σεπτεμβρίου δεν θα εφημερεύει το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Η τρίτη γραμμή αναφέρει:

«Ως εκ τούτου παρακαλούμε τα περιστατικά να διακομίζονται στα πλησιέστερα Νοσοκομεία».

Λήξη εγγράφου. Τρείς γραμμές όλες κι όλες και ο Διοικητής αναπαύθηκε «και κατέπαυσε από πάντων των έργων αυτού».

Καμιά εξήγηση για το λουκέτο στο Νοσοκομείο. Καμία πρόνοια για ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο το κρίσιμο δεκαήμερο και πιθανόν επιδεινωθούν, οπότε θα χρειαστεί να οδηγηθούν εσπευσμένα στο χειρουργείο. Καμιά φροντίδα για επείγοντα περιστατικά της Λευκάδας που πιθανόν χρειαστούν ανάνηψη και διασωλήνωση αυτές τις 10 ημέρες.

Υποθέτουμε πως όταν προβαίνει σε παραγγελία οπορωκηπευτικών ο κ. Διοικητής είναι περισσότερο αναλυτικός απ΄ αυτό που έπραξε με την αναγγελία πτώχευσης του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό Λευκάδας.

Ούτε το υπουργείο Υγείας προσδοκούμε να δώσει κάποια εξήγηση. Νομοθέτησαν ένα σκασμό μέτρα στα δύο χρόνια που κυβερνούν, όμως δεν πρόκαμαν να νομοθετήσουν κίνητρα προσέλκυσης για μια ειδικότητα που τείνει προς εξαφάνιση, αν και είναι καίριας σημασίας για τη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων.

Ο δε κ. Πλεύρης, αναπαράγοντας ως εγγαστρίμυθος τη φωνή του Σκέρτσου, θα δώσει την πάγια απάντηση, οψέποτε ερωτηθεί: το θέμα θα λυθεί μέσω σύμπραξης Δημόσιου με Ιδιωτικό Τομέα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ το επίμαχο έγγραφο του Διοικητή.