Ο εντολοδότης συγχαίρει τον εντολοδόχο για την καταστροφή της υγείας

Σε ένα απίστευτο «θέατρο σκιών» μετατράπηκε από το πρωί της Πέμπτης το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κατά τη διάρκεια της «Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου», όπως την αποκαλεί το υπουργείο Υγείας, με θέμα «Ελληνικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την υγεία των πολιτών».

Εκεί, Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για την υποτιθέμενη «βελτίωση της υγείας των πολιτών».

Την ώρα λοιπόν που η δημόσια υγεία στη χώρα βρίσκεται υπό κατάρρευση, με τους γιατρούς να συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης για τις λειτουργικές τους δαπάνες, οι υψηλοί προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν συγχαρητήρια!

Και φυσικά οι Γερμανοί είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν και να ευχαριστούν την ελληνική πλευρά, αφού όλα οι «μεταρρυθμίσεις» που ζήτησαν να γίνουν στον τομέα τις υγείας – με τις οποίες όλως τυχαίως ωφελούνται οι πολυεθνικές τους – έγιναν πράξη.

Κατά την τοποθέτησή τους τόσο ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ όσο και ο Γερμανός υφυπουργός Υγείας παρείχαν απόλυτη στήριξη στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη δίνοντάς του συγχαρητήρια για το έργο του.

Ο κ. Γεωργιάδης λίγο αργότερα έσπευσε να τους ευχαριστήσει (!) για την πολύτιμη βοήθειά τους στον τομέα των μεταρρυθμίσεων λέγοντας ότι πρέπει οι Έλληνες να δώσουμε το καλό παράδειγμα για την Ευρώπη.

«Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Ράιχενμπαχ και την Task Force για όλη την βοήθεια που μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, οι ξένοι αξιωματούχοι είχαν σημειώσει ότι «θα μάθουμε από τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», ομολογώντας ουσιαστικά ότι μετατρέπουν τους Έλληνες ασθενείς σε πειραματόζωα, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν τα καταστροφικά σχέδιά τους.

Τη… χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα τους χάλασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος, κατά την τοποθέτησή του, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της Υγείας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι στο χώρο της Υγείας υπάρχουν προβλήματα. «Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όσους ταλαιπωρούνται με τη συνεργασία της πολιτείας. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην πρόνοια, ήταν πάντοτε μέσα στο πεδίο δράσης της Εκκλησίας», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε στο εξής θα είναι μεγαλύτερες από ό,τι ήταν μέχρι τώρα, διότι οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι οι ίδιες που ήταν όταν αυτή ξεκίνησε, αλλά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο».

Οι μεταρρυθμίσεις «στον τομέα της Υγείας θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα την αλληλεγγύη και όχι το συμφέρον», πρόσθεσε αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις αλλαγές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση.