Ο ΕΟΦ, η πολυφαρμακία και άλλες ιστορίες…

Την περίοδο που ο Ευαγγελισμός «έβραζε» με την ομεπραζόλη, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας υπέγραφε απόφαση με την οποία κατοχύρωνε, κατόπιν διαγωνισμού, την εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη της πολυφαρμακίας, σε δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων ήταν η MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ. Διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας ήταν η σύζυγος του υπουργού Γ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. Η προσφορά ήταν συμφέρουσα: μόνον 435.666 ευρώ.

Η MIND WORK εμφανίζεται με σημαντική δραστηριότητα στη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων στον τομέα της υγείας.

Η πιάτσα λέει ότι «δεν υπάρχει φαρμακευτικό συνέδριο που να μη διοργανώνεται από αυτήν την εταιρεία». Η υγεία είναι ένας δαιδαλώδης τομέας. Κατά καιρούς επιβάλλει… «συμμαχίες».

Στην παρουσίαση του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηρίωσης 2010-2011) από τον Μάρκο Γερασόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας «Sanofi-Aventis», παρατηρούμε ότι τόσο ο Γ. Τούντας, τότε πρόεδρος του ΕΟΦ (;), όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.

Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε την «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημόσιων πόρων»…

Μήπως στη χώρα μας οι ρόλοι «ελεγκτή» και «ελεγχομένου» είναι λίγο μπερδεμένοι;