Ο Ευ. Αντώναρος για το προσωπικό στα νοσοκομεία

p> 

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό που, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, εμφανίζουν τα νοσοκομεία,τόνισε ότι τα στοιχεία που επικαλούνται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Η αλήθεια είναι ότι ορκίστηκαν συνολικά 360 νοσηλευτές δυο κατηγοριών, οι οποίοι ήδη υπηρετούν. Σε διάστημα ενός – δυο μηνών όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους θα στελεχώσουν τις μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική και ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2008 θα ανοίξουν 42 ΜΕΘ.

    Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι κάθε καλοκαίρι,τον Ιούλιο και τον Αύγουστο,λόγω της αναχώρησης μεγάλου τμήματος του αστικού πληθυσμού, εφαρμόζεται κυλιόμενο πρόγραμμα αναστολής λειτουργίας ΜΕΘ για επισκευές, απολυμάνσεις και λοιπές εργασίες που γίνονται στα χειρουργεία.

    Σε δέκα από τα 42 νοσοκομεία της Αττικής,σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, θα ανασταλεί η λειτουργία ΜΕΘ,στο πλαίσιο πάντα της ασφάλειας του συστήματος των εφημεριών. Συνεπώς, είπε ο κ. Αντώναρος, κανείς από τους πολίτες των αστικών κέντρων δεν πρέπει να έχει λόγους ανησυχίας. Οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται είναι συνεχείς, είπε.

    Ερωτηθείς πώς σχολιάζει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο των μισών χειρουργείων σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής,ο κ. Αντώναρος απάντησε λέγοντας πως τα στοιχεία είναι όπως σας τα λέω και επιμένω.

    Πρόσθεσε ότι μια από τις κριτικές που ακούστηκαν ήταν πως δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός νοσηλευτών οι οποίοι χρειάζονται για τη λειτουργία των ΜΕΘ. Εξήγησε ότι η πρόσληψη των νοσηλευτών γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία η οποία απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο. Οταν ολοκληρώνεται φτάνουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα και λειτουργούν οι ΜΕΘ, είπε.

    Καταληκτικά, τόνισε, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως αρμόδιος υπουργός, έχει τοποθετηθεί αναλυτικά και ανακοίνωσε τον αριθμό των νοσηλευτών των οποίων η πρόσληψη δρομολογείται. Συνεπώς,είπε ο κ. Αντώναρος, το να χρησιμοποιούνται αυθαίρετα αριθμοί δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.