Ο Εξαδάκτυλος βάζει πλάτη..

Και οι πλέον εθελόδουλοι εκπρόσωποι φορέων φροντίζουν να προστατέψουν στοιχειωδώς τη θεσμική τους αυτονομία. Μπορεί να υμνολογούν τον αφέντη τους, κρατούν όμως τα προσχήματα. Μετά από συναντήσεις με υπουργούς εκδίδουν δικό τους Δελτίο Τύπου, ώστε να δείξουν ότι είναι αυτόφωτοι και δεν υπαγορεύει ο υπουργός τις δηλώσεις τους.
Η περίπτωση Εξαδάκτυλου αποτελεί εξαίρεση.

Επισκέφτηκε χτες ο κ. Εξαδάκτυλος το υπουργείο Υγείας για να συναντήσει τον υπουργό και να μεταφέρει τις γνωστές απόψεις για τη μετατροπή των  Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Ο υπουργός τον άκουσε και επιφυλάχτηκε να μελετήσει τις απόψεις.
Όμως ο Κικίλιας έχει άλλη έγνοια που τον κατατρέχει τις τελευταίες μέρες.
Την υπόθεση του μικρού Ραφαήλ.

Η περιπέτεια που βιώνει το παιδάκι έχει συγκινήσει την ελληνική κοινωνία, προκαλώντας θύελλα επικρίσεων εις βάρος του κ. Κικίλια, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ως ασπίδα. Μάταιος κόπος. Το προφίλ του κ. Κικίλια καταρρακώνεται, μαζεύονται χρήματα και ο θόρυβος διογκώνεται διαρκώς.
Ζήτησε λοιπόν ο υπουργός από τον κ. Εξαδάκτυλο δήλωση στήριξης με την ιδιότητα του Προέδρου του ΠΙΣ. Κι εκείνος πρόθυμα έβαλε πλάτη, κάνοντας μια δήλωση πανομοιότυπη μ΄ εκείνη του υπουργού. Δεν το έκανε όμως με Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ, αλλά με Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας!  (κλικ εδώ)

Ο λαός μας λέει θυμόσοφα πως όταν βάζεις πλάτη πρέπει να είσαι έτοιμος πως μπορεί να σου ζητήσουν και κάτι παρακάτω από την πλάτη.
Ευτυχώς ο κ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε σαν έτοιμος από καιρό..