Ο Εξοχώτατος και η Ερίτιμος..

Πρέπει να το εμπεδώσουμε βαθιά: ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία –μα καμία – πρόθεση να ενισχύσει το ΕΣΥ, παρότι το βλέπει να καταρρέει υπό το βάρος της πανδημίας.

Αντί να εξοπλίσει τα Νοσοκομεία αγόρασε ένα ατελείωτο στόλο αυτοκινήτων για την αστυνομία, αν και το κόστος των περιπολικών φαίνεται μηδαμινό εαν συγκριθεί με τις φρεγάτες και τα Rafale που αγόρασε έναντι δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντί να στελεχώσει το ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό μονιμοποιεί 4000 παπάδες. Θα κάνει τις ανακοινώσεις τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, συνοδευόμενος από την «Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να συσταθούν επιπλέον 4.000 οργανικές θέσεις ιερέων, τις οποίες θα καταλάβουν υπηρετούντες εφημέριοι των ναών που μονιμοποιούνται. Σημειώνεται ότι σήμερα μισθοδοτούνται από το Δημόσιο περίπου 10.000 κληρικοί, οι οποίοι παρ΄ όλα αυτά δεν υπόκεινται στους κανόνες του Δημοσίου.

Κι ενώ μονιμοποιεί παπάδες, δε δε δέχεται καμιά συζήτηση για μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, συστήνοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις. Κι αυτό διότι περιμένει πώς και πώς να λήξει η πανδημία ώστε να ξεκινήσει την αποξήλωση του ΕΣΥ, δίνοντας μεγάλα τεμάχια στα fund που ήδη έχουν αγοράσει ιδιωτικά νοσηλευτήρια και είναι πλέον εργοδότες μελών της Αγίας Οικογένειας.

Ο Μητσοτάκης μετασχηματίζει το ελληνικό κράτος στα πρότυπα των φεουδαρχικών κρατών του μεσαίωνα, όπου πυλώνες ήταν οι ένοπλοι και οι ιερωμένοι.

Εν ολίγοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον καταστεί επικίνδυνος για τη ζωή των πολιτών, τη δημοκρατία και την ύπαρξη της χώρας..


Διαβάστε: Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό ιερωμένων στην Ευρώπη (κλικ εδώ)