Ο Γεράσιμος Βουδούρης θα είναι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

h5>Τον διορισμό του Γεράσιμου Βουδούρη – σημερινού διοικητή του ΟΑΕΕ – στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Υπέρ της εισήγησης του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πρόσωπο του κ. Βουδούρη τάχθηκαν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και του ΛΑΟΣ, «λευκό» ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΚΕ ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι επελέγη για την διοίκηση του νέου Οργανισμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης ένα ετοιμοπόλεμο σχήμα. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκπρόσωποι των Ταμείων, ενώ οι υποδεικνυόμενοι από τις οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) θα είναι ειδικοί των θεμάτων Υγείας. Εκτός του διοικητικού σχήματος θα λειτουργεί ομάδα διαχείρισης του έργου, που θα απαρτίζεται από τους γενικούς γραμματείς και τέσσερις διοικητές των μεγάλων ταμείων.

Ο κ. Κουτρουμάνης, ενημέρωσε την Επιτροπή επίσης ότι σε δέκα ημέρες θα ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση και μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών (προληπτική ιατρική κ.α.) έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές.

«Μένει να δούμε τις σχέσεις με τους ιδιώτες και το Δημόσιο» είπε επίσης ο κ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι το τελευταίο βήμα πριν τη λειτουργία του Οργανισμού.