Ο Γιώργος… ακούει φωνές

div id=”post-content”>

Υποστηρικτικές φωνές για να προχωρήσει η κυβέρνηση στις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, δήλωσε ότι ακούει από τους πολίτες ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Από το υπουργικό εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια για την απελευθέρωση των ταξί και τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός "οι υποστηρικτικές φωνές που ακούτε και εσείς και ακούω και εγώ, είναι ακριβώς για αυτό. Οι πολίτες μας λένε, «προχωρήστε και κάντε τις αλλαγές ακόμα πιο γρήγορα, προχωρήστε, αυτό θέλουμε, να βγούμε από αυτή την κρίση".

Σχετικά με τη ΔΕΘ, δήλωσε πως "δεν πηγαίνουμε εκεί για να κάνουμε εξαγγελίες. Έχουμε ήδη ένα πολύ εκτεταμένο πρόγραμμα, με σχέδιο και πολιτικές, που είναι σε εξέλιξη" ενώ πρόσθεσε πως "είναι σημαντικό να δώσουμε με σαφήνεια αυτό το στίγμα, εντός της Κυβέρνησης, στην ελληνική κοινωνία, και διεθνώς. Ότι προχωρούμε τάχιστα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις".

Τέλος απέρριψε εκ νέου τα σενάρια για εκλογές ή συγκυβέρνηση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τις επιδόσεις της.

"Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται, περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων. Πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας. Θα κριθούμε όχι από δηλώσεις αλλά από τις επιδόσεις μας στη δουλειά, με τόλμη και αποφασιστικότητα. Και βεβαίως, να στηρίζουμε συλλογικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε" δήλωσε.