Ο Ι.Σ Κοζάνης, στηρίζει την Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

10/08/2012

< 

Η προαναγγελθείσα Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης, αποτελεί φυσικό επακόλουθο των πολιτικών διάλυσης του Συστήματος Υγείας και της αλαζονικής αδιαφορίας της ηγεσίας του ΥΥ&ΚΑ τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους παρόχους των υπηρεσιών υγείας.

            Οι προκλητικά προκλητές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, η μείωση του δικαιώματος πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπείες των χρονίως αλλά και των οξέως πασχόντων, η πιθανή καθιέρωση ανώτατου ετήσιου ορίου στο κόστος νοσηλείας ανά ασθενή ή ακόμα χειρότερα η φημολογούμενη συμμετοχή έως και 50% στο κόστος νοσηλείας, αναδεικνύουν τον κυβερνητικό στόχο για κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων αφενός και την μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, όπου η πρόσβαση θα είναι δυνατή για τους «έχοντες».

            Τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας των λειτουργών υγείας – γιατρών και νοσηλευτών – και η μισθολογική τους εξαθλίωση, υποβοηθούν την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικών δομών και παράλληλα στην διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος Ελλήνων επιστημόνων προς χώρες του εξωτερικού.

            Ο Ι.Σ Κοζάνης, στηρίζει την Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης, θεωρώντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ατομικής και επιστημονικής – επαγγελματικής αξιοπρέπειας, απέναντι στις πολιτικές κοινωνικής εξαθλίωσης των αυτόκλητων «σωτήρων».

            Παράλληλα, προτρέπει την κοινωνία να αντισταθεί στην υποτιθέμενη σωτηρία του κράτους και των λειτουργών του την ώρα που η ίδια λαιμητομείται, θυσιαζόμενη στο βωμό της κερδοσκοπικής τοκογλυφίας των «αγορών»       

 

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βασιλακόπουλος Βασίλειος                                     Γαβριηλίδης Αγάπιος