Ο κ. Λοβέρδος και η ιατρική μετανάστευση

div style=”line-height: 150%” align=”right”>18/01/12

 
 
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο ο υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, διεξήγαγε συζητήσεις με τις Γερμανικές Αρχές για… αποστολή με οργανωμένο τρόπο (!) Ελλήνων νέων γιατρών, ώστε να κάνουν εκεί την ειδικότητά τους και, μάλιστα, ο κ. Υπουργός προέβη σε ανακοινώσεις λέγοντας πως «αυτό είναι λογικό, αφού η Ελλάδα έχει πληθώρα γιατρών, ενώ η Γερμανία έλλειψη».
 
Αρχικά πρέπει να επισημανθεί πως με τέτοιες απαράδεκτες και θεατρινίστικες ενέργειες δίνεται δημόσια και διεθνώς εικόνα πλήρους απαξίωσης για το ΕΣΥ, και ομολογείται η προοπτική περαιτέρω δραστικής συρρίκνωσης και υποβάθμισής του.
 
Επίσης, ενισχύεται με τον πιο επίσημο τρόπο το ήδη πολύ μεγάλο κύμα ιατρικής μετανάστευσης και απορφάνισης της ελληνικής ιατρικής από ολόκληρες γενιές γιατρών. Από την άλλη, δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι πρεσβεύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όταν μιλά για «πληθώρα ιατρών». Μέχρι τώρα νομίζαμε πως εννοεί πληθώρα ειδικευμένων γιατρών, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές. Τώρα μαθαίνουμε πως υπάρχει πληθώρα… ειδικευόμενων γιατρών και όχι ειδικευμένων. Με άλλα λόγια, από τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στο Βερολίνο προκύπτει το ερώτημα: Τι θα κάνουν αυτοί οι γιατροί που θα ειδικευτούν στη Γερμανία, όταν με το καλό τελειώσουν την ειδικότητά τους;
 
Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία. Στη Γερμανία επίκειται μεγάλη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, με αιτήματα την αύξηση των αποδοχών και τη μείωση των εφημεριών. Το ζήτημα αυτό θα είναι επί τάπητος για τα επόμενα χρόνια. Προφανώς, ο κ. Λοβέρδος και οι Γερμανοί ομόλογοί του σχεδιάζουν την… προμήθεια της Γερμανίας με φτηνή εισαγόμενη ιατρική εργασία για πολλές δεκαετίες, έτσι ώστε αυτή να «ανταγωνίζεται» την εγχώρια! Ο κ. Λοβέρδος με τον κ. Κουτρουμάνη έχουν εκπαιδευτεί στο στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών και τώρα προχωρούνε σε συνεργασία με την κ. Μέρκελ σε στήσιμο ελληνογερμανικού απεργοσπαστικού μηχανισμού.
 
Επισημαίνουμε πως η ιατρική και νοσηλευτική μετανάστευση θεωρείται παγκόσμια δείκτης αθλιότητας για τη χώρα προσέλευσης, με αφορμή την κατάσταση στις χώρες της… υποσαχάριας Αφρικής!
 
Εκεί θέλουν να μας καταντήσουν οι εγκέφαλοι της τρόικας ΕΕ- ΕΚΤ – ΔΝΤ και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους (η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Δεν θα τους το επιτρέψουμε!
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                      ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ