Ο κ. Μαρτίνης, η κ. Ανεμουδουρά και η δική μας ηθική

p>Ο κ. Μαρτίνης, εκτός από διαχειριστής του «Ερρίκος Ντυνάν» ανέλαβε ως φαίνεται και χρέη διαχειριστή της ηθικής των γιατρών. Δείτε (κλικ εδώ) τι δήλωσε στο MEGA:

«Καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει φακελάκι, αλλά απλώς δέχεται ότι φακελάκι του δώσει ο ασθενής».

Από κοντά η τέως εγκάθετη στον ΠΙΣ και νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμουδουρά κουνούσε επιδοκιμαστικά το κεφάλι και συμφωνούσε απόλυτα, δηλώνοντας ότι «ο κ. Μαρτίνης τοποθετήθηκε πολύ καλά»!

Διαμηνύουμε λοιπόν σ΄ αυτούς που ανέλαβαν αυτοβούλως και κατά τον πλέον απαράδεκτο τρόπο να μας «εκπροσωπούν» ότι καλός γιατρός είναι αυτός που δεν ζητάει, ούτε δέχεται φακελάκι από ασθενείς, ούτε βεβαίως δέχεται τις μίζες των εταιρειών υγειονομικού και εμφυτεύσιμου υλικού. Καλός γιατρός είναι αυτός που ζει από το μισθό και τις εφημερίες του, που αγωνίζεται ν΄ αυξήσει και να διατηρήσει τις νόμιμες αποδοχές που λαμβάνει ως δημόσιος λειτουργός.

Αποκλείεται ο κ. Μαρτίνης να αγνοεί αυτό που και οι πλέον ανίδεοι ξέρουν, ότι δηλαδή για τον γιατρό υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαναγκάσει  τον ασθενή να δώσει φακελάκι χωρίς ο ίδιος να το ζητήσει ή ακόμη και ν΄ αυξήσει το περιεχόμενο στο φακελάκι με πολύ απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον κ. Μαρτίνη και την κ. Ανεμουδουρά να πάψουν να μας διασύρουν και μας διαπομπεύουν. Αν θέλουν ας μιλούν αποκλειστικά για τη προσωπική τους ηθική κι ας αφήσουν ήσυχη και ανέγγιχτη τη δική μας.

                                 Συναδελφικά

                           Δημήτρης Βαρνάβας

ΥΓ. Με την ευκαιρία θυμίζω το έξοχο άρθρο των συναδέλφων από το Ρέθυμνο (κλικ εδώ) μέρη από το οποίο έχουν μάλιστα ενσωματωθεί στην απόφαση του 7ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ.