Ο κύριος Χριστιανόπουλος και το carousel

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον Διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  κ. Χριστιανόπουλο. Το μόνο που δε μπορεί να του προσάψει είναι αστάθεια απόψεων, όπως καληώρα στο ζήτημα των επισχέσεων που πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι και ορισμένοι ειδικοί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Ο κ. Χριστιανόπουλος παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του για μεγάλα χρονικά διαστήματα που ξεκινούν από λίγα λεπτά και φτάνουν μέχρι και ολόκληρο οκτάωρο!

Όπως φαίνεται από το carousel των εγγράφων που έχει εκδώσει από τις 11 Απριλίου, οπότε ξεκίνησαν επίσχεση οι γιατροί, ο εν λόγω Διοικητής εξέδωσε 6 αντικρουόμενες αποφάσεις. Μάλιστα μία μέρα εξέδωσε 3, μιαν άλλη εξέδωσε 2 αποφάσεις και μόνο στις 11 Απριλίου κρατήθηκε σε μία και μόνη απόφαση.

Για να απολαύσετε το   carousel κάντε κλικ εδώ.

Σήμερα, ενώ ο κ. Χριστιανόπουλος βρίσκονταν στην παιδαγωγική σύναξη Λοβέρδου στην Αθήνα,  συνέχιζαν να φτάνουν στους γιατρούς έγγραφα του Διοικητή, τα οποία ανάγκασαν την ΟΕΝΓΕ να του επιστήσει τα εξής:

«Λάβαμε γνώση του ως άνω εγγράφου σας (κλικ εδώ), το οποίο θεωρούμε ως παντελώς απαράδεκτο και νομικά ανυπόστατο.

Οι ειδικευόμενοι είναι εργαζόμενοι με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το εργατικό δίκαιο και τις συμβάσεις εργασίας τις οποίες σεις ο ίδιος έχετε υπογράψει μαζί τους. Συνεπώς η  απόπειρα να καταργήσετε με την ως άνω παράνομη απόφαση τα εργασιακά δικαιώματα των ειδικευομένων και να απαγορεύσετε το δικαίωμα στην επίσχεση εργασίας συνιστά με βάση το νόμο 1264/82 ποινικό αδίκημα και η ΟΕΝΓΕ από κοινού με τους συναδέλφους θα κινηθεί εναντίον σας, εάν δεν ανακαλέσετε αμέσως το συγκεκριμένο έγγραφο.

Σας γνωστοποιούμε πως η ΟΕΝΓΕ καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν την κινητοποίηση έχοντας πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη από πλευράς μας».

Σημειωτέον οι γιατροί, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν και νέα συνέλευση με τη συμμετοχή του προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Ygeianet