Ο Μ Σκουλάκης καταγγέλει τον Υφ. Υγείας κ. Γιαννόπουλο

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή την αποχώρηση των τριών Βουλευτών του νομού Χανίων από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας στο νοσοκομείο Χανίων:

«Καταγγέλλω την σημερινή θεσμική αταξία και τον εμπαιγμό του Υφυπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου προς τα πρόσωπα των κ.κ. Χριστοδουλάκη, Νικηφοράκη και εμένα προσωπικά.

Αντί, ο κ. Υφυπουργός να προσέλθει στην προγραμματισμένη συνάντηση της 11.00 π.μ. στο Νοσοκομείο Χανίων με τους θεσμικούς εκπροσώπους, για τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας του νομού μας, προτίμησε τις εκτός προγράμματος συσκέψεις στο Δήμο, με τους κ.κ. Βιρβιδάκη, Μαρκογιαννάκη και άλλους κομματικούς παράγοντες της ΝΔ.

Με τον τρόπο αυτό, φάνηκε η έλλειψη θεσμικού σεβασμού προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του νομού Χανίων και χάθηκε – ίσως η τελευταία ευκαιρία – να αναδειχθούν τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο, τις υπηρεσίες υγείας και τους πολίτες του νομού μας.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Υφυπουργός «σύρθηκε» σε αυτό το θεσμικό «ατόπημα» και δεν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι στα Χανιά, θέλησαν με την παρουσία του, να εκμεταλλευτούν πολιτικά και να επιβεβαιώσουν αυτό που επί τρία (3) ολόκληρα χρόνια πράττουν στο Νομό, δηλαδή:

    *

      την απραξία και την απορύθμιση των υπηρεσιών υγείας,
    *

      την συσσώρευση των υγειονομικών προβλημάτων και
    *

      την «ωραιοποίηση» της κατάστασης μέσα από μια εντελώς «κλειστή» κομματική, διαχείριση και διοίκηση που θυμίζει οικογενειακή υπόθεση».