Ο Μητσοτάκης δε βρήκε να πει λέξη για τον κυνισμό Πνευματικού

Στη Δυτική Αττική βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν τόλμησε να πει ούτε μια κουβέντα για τα όσα έχουν συμβεί όλη την ημέρα με τις ακραίες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του και την έκρηξη οργής που προκάλεσαν.

Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να βάλει μπόλικα «θα» στον λόγο του για την επόμενη ημέρα της Υγείας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για κρυφή ατζέντα που αποκαλύφθηκε μετά τις δηλώσεις περί διαλογής ασθενών.

Μίλησε ξανά για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένα θέμα που αναγκάστηκε να ανεβάσει περισσότερο στις τελευταίες παρεμβάσεις του μετά τα ομαδικά πυρά για τους θανάτους πολιτών εξαιτίας τις πλήρους κατάρρευσης της Υγείας επί των ημερών του.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι στη δεύτερη τετραετία «θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό. Ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες».

«Ξέρουμε τις αδυναμίες. Δεν κρύψαμε ποτέ τα προβλήματα. Ούτε είπαμε ότι η χώρα μεταμορφώθηκε μέσα σε μια τετραετία και λύσαμε όλα μας τα προβλήματα. Αλλά ξέρουμε, επίσης, ότι οι πολίτες μάς επιβράβευσαν, επειδή δουλέψαμε σκληρά, επειδή βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και επειδή, ναι, η Ελλάδα το 2023 είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από αυτήν που ήταν το 2019. Αυτή την πορεία ανάπτυξης σας καλώ να τη συνεχίσουμε, να μην τη διαταράξουμε. Αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο της κάλπης της 25ης Ιουνίου» συμπλήρωσε.

«Διότι νομίζω ότι λίγο – πολύ, όλοι γνωρίζουν ποιος θα είναι πρώτο κόμμα και όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα στη χώρα υπάρχει μία μόνο ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα χρειάζεται την επόμενη μέρα μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Και αυτό απαιτεί μια σταθερή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και θα την πετύχουμε αυτή την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας και εδώ στη Δυτική Αττική και στον Ασπρόπυργο» είπε.

Τσίπρας: Εγώ έδιωξα τον Κατρούγκαλο, ο Μητσοτάκης κρατά τον Πνευματικό

Οι ακραία κυνικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρου Πνευματικού και τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ΕΣΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη «γαλάζια» παράταξη ότι έχει κρυφή ατζέντα για την Υγεία, ενώ αποκάλυψε την ένοχη σιωπή της Ν.Δ. και του προέδρου της υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «όταν ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα – τον κράτησε».

Κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την προηγούμενη κυβέρνηση υπενθυμίζοντας ότι παρά τα όσα πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν προσλήψεις στο ΕΣΥ και δε στήριξαν τον τομέα της Υγείας, ενώ έθεσε σε αντιπαραβολή τα πεπραγμένα της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς κάναμε προσλήψεις στο ΕΚΑΒ παρότι είμαστε υπό καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Σήμερα στην Αττική κυκλοφορούν 52 ασθενοφόρα γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα, ενώ την περίοδο 2015 – 2019 κυκλοφορούσαν 84. : Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ – προσέλαβε 1.000 αστυνομικούς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους στέλνουν στα τμήματα. Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.