ο νέος νόμος δεν αποτελεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνυπογράψαμε την 1η Δεκεμβρίου 2008

p>Με αφορμή την πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ της 4ης Μαρτίου  οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η θέση της ΑΕΓ απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ήταν  σαφής και εκφράστηκε με την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου απόφασης τόσο στο προηγούμενο Γ.Σ. ( πριν την ψηφοφορία στη Βουλή) όσο και στο τελευταίο  Γ.Σ. ( μετά την τελική  έγκριση του νομοσχεδίου ). Για την ΑΕΓ ο νέος νόμος δεν αποτελεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνυπογράψαμε την 1 ηΔεκεμβρίου 2008.

Η συμβολή της ΑΕΓ στην ανάπτυξη ενός πρωτοφανούς κινήματος για την εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια των γιατρών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και η πολιτική, συνδικαλιστική και οργανωτική στήριξη των κινητοποιήσεων  των Ενώσεων, είναι γνωστή σε όλους.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν  τη συνεισφορά μας στην επίτευξη της Κλαδικής Συμφωνίας, ατομικές διαφοροποιήσεις που διευκολύνουν τις παρατάξεις του δικομματισμού (ΔΗΚΝΙ-ΠΑΣΚ) και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία  της ΟΕΝΓΕ να οικειοποιηθούν   το αποτέλεσμα ενός αγώνα ο οποίος έγινε παρά τη θέληση τους και ενάντια στις επιλογές τους.

 

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ

Βαρνάβας Δημήτρης

Γεναρίδης Σάκης

Γιαννόπουλος Γιώργος

Ξανθός Ανδρέας