Ο πατέρας που διαψεύδει την ΠΟΕΔΗΝ

Συντάκτης: Δημήτρης Τερζής
 

Σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε άλλο ένα δελτίο Τύπου στο οποίο καταγγέλλει την κατάσταση των χειρουργείων στη Ζάκυνθο μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους πριν από λίγες μέρες. Σύμφωνα με την καταγγελία, στα χειρουργεία πραγματοποιήθηκε γέννα με καισαρική τομή όπου τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος παρουσίασαν επιπλοκές στην υγεία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ αυθαίρετα και χωρίς να επιδεικνύει κανένα σχετικό επίσημο έγγραφο, έβγαλε πόρισμα ότι η συγκεκριμένη αίθουσα μαίευσης «βρέθηκε γεμάτη νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν τους σχετικούς ελέγχους».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό κανένα τέτοιο πόρισμα στους ιατρικούς συντάκτες, ωστόσο ούτε η ΠΟΕΔΗΝ το έχει δημοσιεύσει στον ιστότοπό της. Η ανακοίνωση για την καισαρική συνεχίζει ως εξής:

Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές – σ.σ. στη μητέρα και στο νεογνό- με βάση τα εργαστηριακά ευρήματα προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από Νοσοκομειακά μικρόβια. Τα δύο δηλαδή μείζονα προβλήματα που εμφανίζουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου και η αίθουσα Μαίευσης. Το νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό. Η αυξημένη CRP μπορεί να προήλθε από δύο αιτίες. 

• Από περιγεννητική ασφυξία που ευθύνεται τοξικός παράγοντας. Δηλαδή τοξικά αέρια εισχώρησαν στον οργανισμό του νεογνού από την μητρική κυκλοφορία. Εάν είναι αυτή η αιτία επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης λόγω διαρροής τοξικών ιατρικών αερίων.
• Από νεογνική λοίμωξη. Με βάση το πόρισμα των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην αίθουσα Μαίευσης είναι γεμάτη Νοσοκομειακά Μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που συνδικαλιστικό σωματείο έχει βγάλει τόσο άμεσα το…. πόρισμα για τις αιτίες μιας μετεγχειρητικής επιπλοκής. Ένα πόρισμα που βασίζεται ένας Θεός ξέρει πού και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση (τουλάχιστον στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται κάτι σχετικά). Και το πόρισμα καταλήγει στο γνωστό μοτίβο της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πάνω από την υγεία του νεογνού έβαλαν την προπαγάνδα, την αποφυγή της κατακραυγής και το πολιτικό κόστος. Παίζουν με τις ζωές των Ασθενών και μάλιστα νεογνών. Συνεχίζουν να το κρατάνε κρυφό!!! Παίζουν κρυφτούλι. Πέραν από ντροπή δεν τους αξίζει τίποτα άλλο!!! Έκαναν πειραματόζωα μητέρα και νεογνό. Κινήσεις πανικού από τον κο Πολάκη και τους συν αυτώ που έχασαν τη μπάλα. Επιτέλους ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να αποκαλύψουν υπεύθυνα τα αίτια του θανάτου της γυναίκας μετά από εγχείριση ρουτίνας και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία με απόλυτη ασφάλεια. Κρίμα!!!».

Η απάντηση του πατέρα

Σήμερα το βράδυ, η εφημερίδα «Ημέρα τση Ζάκυνθος», στο διαδίκτυο, φιλοξένησε δηλώσεις του πατέρα του μωρού και συζύγου της γυναίκας:

«Η γυναίκα μου δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία της. Έχει πάρει ήδη εξιτήριο και εύχομαι έτσι να είναι όλες οι γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Σε ότι αφορά το παιδί μας αυτή την στιγμή χαίρει άκρας υγείας σύμφωνα με όσα μας διαβεβαίωσαν οι γιατροί. Μόλις γεννήθηκε οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι είναι αυξημένη μια πρωτεΐνη και για καθαρά προληπτικούς λόγους μας έστειλαν στην Πάτρα. Εκεί έγιναν εξετάσεις και βγήκαν καθαρές. Μάλιστα, όπως μας είπαν ίσως δεν ήταν και τόσο αναγκαίο να ταξιδέψουμε στο Καραμανδάνειο».

Μήπως η ΠΟΕΔΗΝ να βγάλει σχετικό δελτίο Τύπου και να απαντήσει τον πατέρα; Όχι ότι δεν την έχουμε ικανή να το κάνει….