Ο Πατούλης και τ’ απόνερα από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Θ. Εξαδάκτυλος, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του στον Γ. Πατούλη, εκθειάζοντάς τον ως «κεφάλαιο για τον ιατρικό κόσμο και σημαίνον πολιτικό πρόσωπο»!

Αιτία της επιστολής η θυελλώδης αποχώρηση του κ. Πατούλη από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, την οποία ο κ. Εξαδάκτυλος αποδίδει σε επεισόδιο, το οποίο αποφεύγει να περιγράψει, παρά ταύτα δηλώνει την ειλικρινή του λύπη.

(Η επιστολή στο τέλος της ανάρτησης, με την επισήμανση πως είναι γραμμένη κάτω από το λογότυπο του ΠΙΣ, όμως δε φέρει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε εξερχόμενο έγγραφο).

 

Ποιο ήταν το επεισόδιο που οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Πατούλη

Εν συντομία:

Στο βήμα της Συνέλευσης βρίσκεται ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΩΠΟΥ Δημήτρης Βαρνάβας, όταν στην αίθουσα εισέρχεται ο κ. Πατούλης, υπό τα φλας του φωτογράφου που μόνιμα τον συνοδεύει και ζητά επιτακτικά να λάβει το λόγο.

Αντιγράφουμε από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βαρνάβας έχει τον λόγο.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: … (κάνει παρέμβαση)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Περιφερειάρχα, επειδή πραγματικά και μας τιμά και την θέλουμε την παρουσία σας, αλλά η διαδικασία καθυστέρησε, οι παρατάξεις δεν θα πάρουν πολύ χρόνο.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Κύριε Πατούλη, καθίστε μια φορά να ακούσετε και τους υπόλοιπους. Όλο εμείς θα σας ακούμε; Έρχεστε, φωτογραφίζεστε και αποχωρείτε. Αυτό είναι υποτίμηση του Σώματος. Κάθε φορά το ίδιο κάνετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ να συνεχίσουμε.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Ενόχλησα κανέναν; Συγγνώμη, ο κ. Βαρνάβας τι ακριβώς είναι;

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Κάτι το ίδιο με εσάς, κ. Πατούλη. Όλοι ίδιοι είναι εδώ μέσα. Διαρκώς είστε το κάτι παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ όχι αυτό.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Ενόχλησα κανέναν;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πατούλη, μισό λεπτό. Απευθυνθήκατε σε εμένα. Κύριε Βαρνάβα, είστε στο βήμα, εσείς θα συνεχίσετε και παρακαλώ να ηρεμήσουμε διότι έχουμε μία…

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Και ο κ. Πατούλης να καθίσει στην θέση του.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Όχι να ηρεμήσουμε. Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι θα έπρεπε να προστατεύσετε τα Μέλη. Δεν μπορεί κάποιος…

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Είστε απροστάτευτος, κ. Πατούλη; Νιώθετε απροστάτευτος;

Τη στιγμή αυτή ο κ. Πατούλης αποχωρεί ενοχλημένος, ενώ ορισμένοι αντιπρόσωποι τον αποχαιρετούν ειρωνικά. Τότε εκείνος επιστρέφει για να διαπληκτιστεί μαζί τους και εντέλει αποχωρεί της αίθουσας.

Αντί λοιπόν ο Θ. Εξαδάκτυλος ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης να επαναφέρει τον κ. Πατούλη στην τάξη, όπως έπραξε στο παρελθόν ο αείμνηστος Μιχάλης Βλασταράκος, επέλεξε στάση υποτακτικού, στέλνοντας την επιστολή που προαναφέραμε.

Τοιούτος έδοξεν ημίν αρχιερεύς..

Εξαδ προς Πατούλη