Ο Πατούλης εμπαίζει τους ιδιώτες γιατρούς και τους τάζει Συλλογική Σύμβαση!

Σε πρόσκληση που απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας προς τους ιδιώτες γιατρούς τους ζητάει «να εξουσιοδοτήσετε τον ΙΣΑ, να του δώσετε τη δύναμη να διεκδικήσει και να πετύχει μία συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ» (κλικ εδώ).

Γνωρίζει βέβαια ο Πατούλης ότι, με ρητή πρόβλεψη νόμου, μόνον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μπορεί να συνάψει Συλλογική Σύμβαση, πράγμα που του έχει επισημανθεί επανειλημμένα, χωρίς όμως να κάμπτονται οι ιδέες μεγαλείου από τις οποίες διακατέχεται.

Ιδού τι προβλέπει ο νόμος 4931/2022 στο άρθρο 40:

  1. Στην παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 4486/2017 επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) το πρώτο εδάφιο τροποποιείται, ώστε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συνάπτει συλλογικές συμβάσεις μόνο με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), και όχι και με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους.

Εντούτοις η ακατανίκητη πρόθεση του Πατούλη να εκλαμβάνει τον ΙΣΑ ως κορυφαίο Σύλλογο τον οδηγεί στο σημείο να τον αποκαλεί ως «Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών»!

Αυτόν τον γελοίο τίτλο επιστρατεύει σε πρόσκληση που απηύθυνε πρόσφατα για τις τελετές που διοργανώνει για τα 100 χρόνια και στις οποίες συγκροτεί στρογγυλά τραπέζια Συλλόγων «Δυσπρόσιτων περιοχών, νησιωτικών περιοχών και αστικών κέντρων»!!

Ευελπιστούμε, μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Πατούλης -εκών ή άκων- να προσγειωθεί στην πραγματικότητα..