Ο Πατούλης και τα επίχειρα της τακτικής του

Αποτελεί κατόρθωμα να πετυχαίνεις όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρείς λαθροχειρίες σε ανακοίνωση μιας και μόνο σελίδας. Κι το κατόρθωμα αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, ο οποίος με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη έχει επιτύχει δεκάδες ανάλογα κατορθώματα.

Ισχυρίζεται λοιπόν ο ΙΣΑ σε χτεσινή του ανακοίνωση ότι «στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που διεκδικούν την κατάργηση του claw back». Ο Γ. Πατούλης κάνει πως τάχα δεν πληροφορήθηκε τις οργίλες αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών που απεργούν, οι οποίοι στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησαν με συμμετοχή 800 και πλέον ατόμων έσυραν τα εξ αμάξης στην υπονομευτική τακτική που εκείνος επέλεξε εξ αρχής, επισείοντας γνωμοδότηση της νομικής του υπηρεσίας προκειμένου να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις.

Ισχυρίζεται στην ίδια ανακοίνωση ο Γ. Πατούλης πως έχει δρομολογήσει «το διαχρονικό αίτημα του ιατρικού κλάδου, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, μεταξύ των ιατρικών συλλόγων και του ΕΟΠΥΥ». Ατυχώς για τις φιλοδοξίες του έκπτωτου Περιφερειάρχη ανάλογο αίτημα του κλάδου ουδέποτε υπήρξε. Διαχρονικό αίτημα ανέκαθεν ήταν η υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης του κλάδου, η οποία μπορεί να συναφθεί αποκλειστικά και μόνο με τον ΠΙΣ, όπως άλλωστε προβλέπει ρητά και ο νόμος 4931/2022 στο άρθρο 40 που ψήφισε η ΝΔ.

Ισχυρίζεται, τέλος, ο Γ. Πατούλης στην ανακοίνωση πως «Ενωνόμαστε και αναλαμβάνουμε την συλλογική ευθύνη που προϋποθέτει και την ατομική και διεκδικούμε δυναμικά την επιβίωση του ιατρικού κλάδου». Ποιος; Αυτός που στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ πρόσβαλε κατάμουτρα τους γιατρούς της περιφέρειας, λέγοντας πως πρέπει να τον σέβονται επειδή αυτός τους ταΐζει και τους ποτίζει, επικαλείται τώρα την ενότητα και τη συλλογική ευθύνη!

Εν κατακλείδι: Ο επίδοξος προστάτης του ιατρικού κλάδου, αν τολμάει, ας μπει στην επόμενη τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών ώστε να εισπράξει και τα επίχειρα της τακτικής του. Μέχρι τότε ας σιωπά..