Ο ΠΙΣ εκτός ΔΣ ΕΟΠΥΥ

Στις 18 Μαρτίου η κυβέρνηση πέταξε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ τον εκπρόσωπο του ΠΙΣ και στη θέση του τοποθέτησε εκπρόσωπο των φαρμακοποιών (δείτε εδώ τη σχετική υπουργική Απόφαση). Εφεξής οι 63.000 γιατροί της χώρας δεν έχουν καμία εκπροσώπηση στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, με τον οποίο συνεργάζονται εκόντες – άκοντες.

Πρόκειται για πρωτοφανή και προσβλητική ενέργεια της κυβέρνησης απέναντι στην ιατρική κοινότητα και θα ανέμενε κανείς σφοδρή αντίδραση του ΠΙΣ.

Σιγή!

Ακούστηκαν χαμηλόφωνα κάποιες μεμψιμοιρίες εκ μέρους της κ. Μαστοράκου σχετικά με την αχαριστία της κυβέρνησης, που ενώ την υπηρέτησε φανατικά  εκείνη την έθεσε εκποδών, στερώντας της το προνόμιο να συνδιαλέγεται με τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας.

Σιγή και από τον λαλίστατο κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος όντας καλωδιωμένος σε μόνιμη βάση μας ενημερώνει για το λιανεμπόριο και αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, παγίως όμως παραλείπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τους επιστρατευμένους συναδέλφους του και για την εκδίωξη του ΠΙΣ από τον ΕΟΠΥΥ.

Αίφνης, μετά από ένα μήνα σιγής η ηγεσία του ΠΙΣ εξέδωσε μιαν ακατάληπτη ανακοίνωση για την αποπομπή της από τον ΕΟΠΥΥ (εδώ), την οποία δεν έδωσε στη δημοσιότητα, αλλά την καταχώνιασε στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ, μη τυχόν και πάρει έκταση στα μέσα ενημέρωσης και θυμώσει το Μέγαρο Μαξίμου. Και τους τραβήξει εκ νέου τ΄ αυτιά.

(Όλα τ΄ ανέχονται, οχι όμως και να τους φωνάζουν αυτιάδες!)

Το περιστατικό, πέραν των πολιτικών προεκτάσεων, δείχνει ανάγλυφα πόσο απαξιωμένη είναι πλέον η ηγεσία του ΠΙΣ όχι μόνο στην ιατρική κοινότητα, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση την οποία υπηρέτησαν.

Και τώρα τους πετάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Είναι η μοίρα των αρίστων..