Ο ΠΙΣ και το θαύμα του τυφλού

Ώρες ολόκληρες αναλίσκει ο κ. Εξαδάκτυλος στα κανάλια, όμως αποφεύγει επιμελώς την οποιανδήποτε αναφορά στα προβλήματα των γιατρών που έχουν επιστρατευτεί από την κυβέρνηση.

Αυτά μέχρι χτες. Ξαφνικά σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΠΙΣ (κλικ εδώ) που μέμφεται το υπουργείο Υγείας, επειδή δε δρομολόγησε μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ και επέλεξε «αυταρχικά και αναποτελεσματικά μέτρα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επέλεξε δηλαδή την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

Λέτε η ηγεσία του ΠΙΣ, που ζητούσε διακαώς ΣΔΙΤ και είσοδο ιδιωτών στα Νοσοκομεία, να ανέβλεψε;

Λέτε αυτοί που απέφευγαν εν μέσω πανδημίας και τον παραμικρό υπαινιγμό για επιστράτευση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να έγιναν αιφνιδίως υπέρμαχοι του δημόσιου συστήματος υγείας;

Κυριακή του Τυφλού: Οι προϋποθέσεις για το θαύμα | ΠεμπτουσίαΛέτε η περίπτωση του ΠΙΣ να θυμίζει την περικοπή του Ευαγγελίου, η οποία αναφέρεται στον τυφλό που άλειψε ο Ιησούς τα μάτια του με πηλό; Κι ο τυφλός, αφού πλύθηκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ανέβλεψε και διηγήθηκε στους άλλους «απελθὼν και νιψάμενος ανέβλεψα».

Δυστυχώς. Οι νεοφιλελεύθεροι του ΠΙΣ όχι μόνο δεν ανέβλεψαν, απεναντίας παραμένουν τραγικά τυφλοί μπροστά σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το ΕΣΥ ν΄ αποδεικνύεται η μοναδική καταφυγή για τους πάσχοντες από κορονοϊό, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που παραμένουν covid free, προσπαθώντας να επωφεληθούν τα μέγιστα.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο του ΠΙΣ εντοπίζει την εξής σιβυλλική αναφορά: «Ο ΠΙΣ έχει προτείνει από το 2019 λύσεις αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ». Ποιες είναι αυτές οι λύσεις, που αποφεύγουν να περιγράψουν στην ανακοίνωση;

Μα είναι η είσοδος ιδιωτών στα Νοσοκομεία και οι ΣΔΙΤ!

Είναι οι λύσεις που ήθελαν να παρουσιάσουν στη φιέστα του Ζαππείου το Δεκέμβρη του 2019, αλλά τη χάλασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και έκτοτε το φέρουν ως τραύμα ανεπούλωτο.

Έχει ενδιαφέρον ν΄ αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο ΔΣ του ΠΙΣ τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ψήφισαν μόνο 8 από τα 15 μέλη του ΔΣ, όλοι στελέχη της ΝΔ. Τα μέλη απ΄ όλες τις άλλες παρατάξεις την καταψήφισαν, διότι η κλαδική της ΝΔ αρνούνταν πεισματικά ν΄ αφαιρέσει την παραπομπή στις προτάσεις του 2019, όπως επίσης αρνούνταν πεισματικά να  προσθέσει μια ολιγόλογη αναφορά στην ανάγκη επιστράτευσης των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Στην ανακοίνωση διαφαίνεται και η ενδο-νεοδημοκρατική διαμάχη της ηγεσίας του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, ενώ απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά ή καταλογισμός ευθύνης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξιοπρόσεκτη ήταν και η ΕΔΕ που παρουσιάστηκε στο ΔΣ, την οποία διενήργησε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ κ. Καψαμπέλης σχετικά με τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αποφοίτων Ιατρικής που διέρρευσαν πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο και, πέραν του διασυρμού του ΠΙΣ, προκάλεσαν επέμβαση της δικαιοσύνης. Ο διενεργών την ΕΔΕ, παρότι είχε κώλυμα, αφού ομολογεί στο πόρισμα πως και ο ίδιος είχε αναμειχθεί στην υπόθεση, κατέληξε σε απαλλακτικό συμπέρασμα για το προεδρείο.

Οι νέοι συνάδελφοι μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι..

Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ