Ο ψαλιδοχέρης και η θεία του

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τον ψαλιδοχέρη του Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Κίτσιο (κλικ εδώ), ο οποίος αν και αναπληρωματικό  μέλος στο ΔΣ του Νοσοκομείου εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του τακτικού μέλους Δ. Καραγιάννη και συνέπραξε με τους διορισμένους στην περικοπή του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από τα 11 στα 6 εκατ, απόφαση που προκάλεσε τεράστιες ελλείψεις υλικών και αδυναμία πληρωμής προσθέτων εφημεριών στους γιατρούς.

Πρόσφατα ο ψαλιδοχέρης ξεθάρρεψε και χωρίς να έχει καμίαν αρμοδιότητα άρχισε να κάνει ελέγχους στα Εξωτερικά Ιατρεία και να επιπλήττει νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς πως δήθεν χρησιμοποιούν πολλά γάντια λάτεξ και προκαλούν ζημιά στο Νοσοκομείο!
Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε παραιτηθεί από εκπρόσωπος στο ΔΣ εάν είχε εισπράξει τέτοια κατακραυγή από γιατρούς, νοσηλευτές και το άλλο προσωπικό που πληροφορήθηκε τις πομπές του. Τουναντίον ο κ. Κίτσιος  έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει χρόνια ολόκληρα: πήγε στη γραμματιζούμενη θεία του, έκλαψε στην ποδιά της και ζήτησε να του γράψει μιαν απάντηση, μιας κι ο ίδιος είναι μαλωμένος με τα στυλό και τα μολύβια.

Κάθισε λοιπόν η θεία και ανέσυρε από τα τεφτέρια το ρεπερτόριο που αναμασά μονίμως. Κι έγραψε 5 σελίδες γεμάτες από απίθανες ύβρεις -άλλες γραμμένες με κεφαλαία κι άλλες με πεζά- ανάμικτες με υπονοούμενα και χυδαιότητες. Είχε μια ελπίδα η καημένη ότι θ΄ ανοίξουμε διάλογο, ώστε αυτή κι ο μικρανηψιός της ν΄ αποκτήσουν νόημα ζωής.
Στην εμπάθεια τους δε δίστασαν ν΄ αναμίξουν στο κείμενο και τρίτους ανθρώπους, πιστεύοντας ότι ίσως τους δοθεί η δυνατότητα να επαναλάβουν όσα προσπάθησαν απεγνωσμένα την τελευταία δεκαετία ενάντια στον υπογράφοντα, στον μακαρίτη Δ. Καραγιάννη και σε αρκετούς ακόμη συναδέλφους.
Εντέλει αφού πληκτρολόγησε η θεία το κείμενο άρχισε ο ψαλιδοχέρης να το διανέμει στο Νοσοκομείο, παραλείποντας κουτοπόνηρα να βάλει την υπογραφή του, ώστε αν παραστεί ανάγκη να το αποκηρύξει.
  
 
Υπάρχουν τόσα προβλήματα στο χώρο της υγείας, ώστε τυχόν αλληλογραφία του υπογράφοντος με ανθρώπους σαν τον λεγάμενο και τη θεία του θα ήταν κυριολεκτικά απώλεια χρόνου. Το μόνο στο οποίο ευελπιστούμε είναι ότι ο κ. Κίτσιος, αφού ολοκληρώσει το ρόλο κούριερ, δεν θα διανοηθεί να προκαλέσει εκ νέου γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί σ΄ αυτή την περίπτωση δεν τον σώζει ούτε η θεία του..

Δημήτρης Βαρνάβας