Ο Σαγγάριος και ο όλεθρος του ΕΟΔΥ

Το έγγραφο του ΕΟΔΥ για τους 16.519 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ έχει μόνο δύο σύντομες τηλεγραφικές παραγράφους, θυμίζοντας τα τηλεγραφήματα που έστελνε η στρατιά από το Μέτωπο της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Από τους διθυράμβους στην υποχώρηση και την πλήρη διάλυση..

Ο στρατηλάτης Μητσοτάκης στην αρχή κατατρόπωνε την πανδημία και προήλαυνε, λοιδορώντας εκείνους που συμβούλευαν για σύνεση. Κι όταν άρχισαν να αποκόπτονται οι Μεραρχίες και οι απώλειες αυξάνονταν ραγδαία, εκείνος κραύγαζε:  «Έχετε στοιχεία; Αν έχετε φέρτε τα!».

Το χειρότερο είναι πως ο καταδρομέας Θάνος Πλεύρης, αντί να ζητήσει συγνώμη και να υποβάλει παραίτηση μετά τη βόμβα του ΕΟΔΥ, αποπειράθηκε να πείσει τον ελληνικό λαό πως μόνον αυτός γνωρίζει αριθμητική τρίτης Δημοτικού. Κατ΄ αυτόν όλοι οι Έλληνες είναι αγράμματοι, πλην της αφεντιάς του, που ερμηνεύει αυθεντικά το τηλεγράφημα του ΕΟΔΥ και διαβεβαιώνει πως τα πάντα βαίνουν καλώς και εντός σχεδίου.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η οποία δεν έφερε μόνο θανατικό και προσφυγιά. Έφερε επίσης διχασμό και τη δίκη στο Γουδί.

Ας μην επιχειρούν λοιπόν οι στρατηλάτες της νεοδεξιάς να επαναλάβουν τον όλεθρο του Σαγγάριου με πανομοιότυπες δικαιολογίες και υπεκφυγές.

Δεν αντέχεται αυτό το θανατικό που βιώσαμε. Ούτε θα γίνουν ανεκτά τα σχέδια του Επιτελείου να διαλύσει ότι απέμεινε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας..