Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Δηλώσεις Παπανδρεου στο Λαϊκό Νοσοκομείο

p>Αντί να αναρωτιέται για τους λόγους διάλυσης του ΕΣΥ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και πριν τις εκλογές για το πως απαντά στα αγωνιώδη αιτήματα νοσηλευτών και γιατρών για να γίνουν αμέσως οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι πόροι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Οφείλει, επίσης, να πει αν διαφοροποιείται από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν το δρόμο για την μαζική ιδιωτικοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

   

    Η καταστροφική πολιτική της ΝΔ αλλά και οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, όχι μόνο δεν κινούνται στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αλλά οδηγούν στην παραπέρα απαξίωση του στη γιγάντωση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και επιβαρύνούν το ήδη ισχνό οικογενειακό προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας.

   

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και αγωνίζεται για ένα υψηλού επιπέδου Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση ισότιμα όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας.