Ο Θαυματοποιός

Όποιος ισχυρίζεται πως δε γίνονται πλέον θαύματα μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν στον κ. Χρυσοχοΐδη και να του ζητήσει να κάνει ένα απλό θαύμα, όπως λόγου χάριν αυτό που έκανε ο Ιησούς στον γάμο της Κανά, όταν μετέτρεψε το νερό σε κρασί και ευφράνθηκαν οι νεόνυμφοι και οι συνδαιτημόνες.

Είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Χρυσοχοΐδης δε θα αρνηθεί. Εξάλλου απέδειξε πως είναι θαυματοποιός μιλώντας στο συνέδριο του Economist και λέγοντας τα παρακάτω θαυμαστά:

«Στην Ελλάδα, το σύστημα υγείας έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα, περνάει δηλαδή μία δοκιμασία λόγω έλλειψης προσωπικού. Αν σας πω ότι οι προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο είναι πρωτοφανείς σε αριθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, για παράδειγμα το 2023 ξεπερνούν τις 5,5 με 6 χιλιάδες και το 2024 ήδη έχουν προγραμματιστεί 6,5 χιλιάδες. Είναι αριθμοί που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, παρόλα αυτά είναι διαρκής η προσπάθεια και πολλές φορές άγονη προσπάθεια να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν τα νοσοκομεία της χώρας και γενικότερα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.».

(Οι δύσπιστοι περί την θαυματοποιία μπορούν να δούν το παραπάνω απόσπασμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, κάνοντας κλικ εδώ).

Μετά τα παραπάνω θαυμαστά διερωτόμαστε: Γιατί παραπονούνται στην Κρήτη, στην Καλαμάτα και στη Θράκη για ανύπαρκτες προσλήψεις, ενώ έγινε αυτό το τεράστιο κύμα 5,5 με 6 χιλιάδες προσλήψεων το 2023;

Μήπως είναι αόμματοι και αναγκάσουν τον κ. Χρυσοχοΐδη να περάσει στο επόμενο θαύμα, αυτό της θεραπείας του τυφλού;