Ο Θεμιστοκλέους και η Πάπυρος-Λαρούς..

Πολύ προσιτός άνθρωπος αυτός ο κ. Θεμιστοκλέους!

Τώρα που ο ρυθμός των εμβολιασμών τείνει προς το απόλυτο μηδέν κάλεσε όποιον πολίτη ξέρει τρόπο να μεταπείσει τους ανεμβολίαστους να τον καλέσει προσωπικά και να του τον πει.

Ήταν ο ίδιος και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που μερικούς μήνες νωρίτερα κορδώνονταν κι έβλεπαν τον εαυτό τους ως τόμο της εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος-Λαρούς, αλλά τώρα έγιναν ξαφνικά σεμνοί και ταπεινοί και ζητούν τη βοήθεια των κοινών θνητών.

Κοροϊδευόμαστε. Δεκάδες γιατροί ΜΕΘ και επιδημιολόγοι, πολιτικοί φορείς και συνδικαλιστές προτείνουν εδώ και καιρό μέτρα λογικά και εφαρμόσιμα, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Και τώρα που απέτυχε παταγωδώς εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς της, ζητάει τη γνώμη της νοικοκυράς και του υδραυλικού.

Πίστευαν πως οι αναστολές θα οδηγήσουν τους υγειονομικούς σε μαζικούς εμβολιασμούς. Τώρα, ακόμη και φιλοκυβερνητικά μέσα, διαπιστώνουν πως έκαναν μια τρύπα στον νερό. Ο «Ελεύθερος Τύπος» με πηχυαίο τίτλο αναφέρει πως «Μόνο 200 υγειονομικοί εμβολιάστηκαν ..υποχρεωτικά», ενώ το ΒΗΜΑ με ανάλογο τίτλο αναφέρει πως «3,5 εκατομμύρια Έλληνες παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Είναι βέβαιο πως θ΄ αποπειραθούν να μετατρέψουν την αποτυχία τους σε ουρανομήκη επιτυχία. Θα ισχυριστούν πως τα Νοσοκομεία μπορούν κάλλιστα να επιβιώνουν με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους, συνεπώς δεν έχουν ανάγκη από προσλήψεις, αλλά από απολύσεις. Εξάλλου ο Μητσοτάκης, ως υπουργός του Σαμαρά ήταν συντονιστής χιλιάδων απολύσεων, με την ευγενική συνδρομή του Αδώνιδος.

Εντέλει όλοι κατανοήσαμε πως η υπόθεση της πανδημίας, εκτός από υγειονομικό, είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα. Η κυβέρνηση απέδειξε πως μπορεί να μετατρέψει ακόμη και τις θανατηφόρες καταστάσεις σε κερδοφόρες και να επιβάλει το δόγμα του σοκ σε μια κοινωνία παράλυτη από φόβο.

Και μόλις αυτή η παράλυτη κοινωνία αρχίσει να κινεί διστακτικά τα μέλη της είναι έτοιμη να της πουλήσει εκδούλευση, κουνώντας τη ράβδο του θαυματοποιού και τη βάτο του Μωυσή..