Ο Βασίλης Βασιλικός και το πραξικόπημα στον ΠΙΣ

p>Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος ξέθαψε ένα Βασιλικό Διάταγμα προκειμένου να καθαιρέσει το αιρετό ΔΣ του ΠΙΣ και να διορίσει τους γνωστούς εγκάθετους (Ανεμουδουρά, Γιαννακόπουλος και λοιποί). Πέντε μήνες αργότερα ο Βασίλης Βασιλικός, ο γνωστός λογοτέχνης, αποφασίζει ν΄ ασχοληθεί με τον ΠΙΣ σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» του Σαββάτου 22 Αυγούστου (κλικ εδώ).

 

Ο Β. Βασιλικός έχοντας στο παρελθόν ασχοληθεί ιστορικά και λογοτεχνικά με την καταγραφή πραξικοπημάτων νιώθει προφανώς σε οικείο περιβάλλον ασχολούμενος με όσα συνέβησαν στον ΠΙΣ. Αφού λοιπόν κάνει μια αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων ο κ. Βασιλικός απευθύνεται στον κ. Αβραμόπουλο:

«Ελπίζω να μου απαντήσει, για να έχουμε και τη δική του άποψη. Ωστόσο, σαν αρχή ακούγεται άσχημα, σε δημοκρατικά καθεστώτα, η κατάργηση εκλεγέντων μελών και η αντικατάστασή τους από εκλεκτούς της όποιας εξουσίας».

 

Να προσθέσω πως κι εμείς περιμένουμε από τους διορισμένους απάντηση γιατί δέχτηκαν να διασύρουν το κύρος του ΠΙΣ αναλαμβάνοντας ως δοτοί να υποκαταστήσουν τους εκλεγμένους.

 

                                             Δημήτρης Βαρνάβας