Ο Υπουργός Υγείας Δ Αβραμόπουλος, συναντήθηκε με τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2006 στο υπουργείο, με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

   

    Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο, και επαναβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας του Υπουργείου με τους εκπροσώπους των ιατρών, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για όλα τα χρονίζοντα και μη προβλήματα του κλάδου.

   

    Αναφορικά με την τροποποίηση και εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 84/2001, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ότι πριν τη λήψη οριστικών αποφάσεων, θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς.

   

    Όσον αφορά στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, διατυπώθηκε η δέσμευση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

   

    Θετική είναι η θέση του Υπουργείου στο να ανοίξει ο διάλογος για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, καθώς και για τη θεσμοθέτηση της χορήγησης αδειών άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους.

   

    Συζητήθηκε η χορήγηση των φαρμάκων αποκλειστικά με ιατρική συνταγή, πλην της λίστας με τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

   

    Τέλος, οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του διαλόγου αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομειακών ιατρών, ενώ έγινε αναφορά και στο ζήτημα της αστικής ευθύνης όλων των ιατρών.