Όχι άλλες αυθαίρετες περικοπές στις εφημερίες- κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

p align=”center” style=”text-align: center; margin-bottom: 0pt”>ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ

Αθήνα 31/8/12

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ- ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

 

Κοινοποιήθηκαν την Πέμπτη 30-8 από τη διοίκηση του νοσοκομείου προγράμματα εφημεριών ιατρών για το μήνα Σεπτέμβριο, όπου για πρώτη φορά είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν καταθέσει οι κλινικές και τα τμήματα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα προσυπογράφονται ΜΟΝΟ από τον υποδιοικητή του νοσοκομείου. Επίσης με παντελώς παράτυπο-παράνομο τρόπο, υπογράφονται από τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου, αφού δεν προηγήθηκε ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του επιστημονικού συμβουλίου για να εγκρίνει τέτοιες αλλαγές και να αναθέσει στον εν λόγω συνάδελφό μας την ευθύνη της υπογραφής τους. Είναι περιττό να προσθέσουμε ότι τα προγράμματα έχουν δραματικές περικοπές ειδικά στις γενικές εφημερίες, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα αυτό του ακτινολογικού  τμήματος όπου περικόπτονται οι μισοί σχεδόν εφημερεύοντες!

Η διοίκηση του νοσοκομείου, ερμηνεύοντας την εγκύκλιο Λυκουρέντζου για τις εφημερίες με τελείως αυθαίρετο τρόπο, θεωρεί ότι μπορεί στο εξής να καταρτίζει προγράμματα εφημεριών ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, επικαλούμενη την κάλυψη από ανεύθυνους και αλαζόνες συναδέλφους μας. Αγνοεί πλήρως τα ελάχιστα επίπεδα ασφαλείας για τη λειτουργία της εφημερίας και θέτει σαφώς σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που προσέρχονται σε αυτή καθώς και τη δική μας εργασιακή ασφάλεια, αφού μας εκθέτει πλέον σε μια κατάσταση που υπερβαίνει τις επιστημονικές και ανθρώπινες ικανότητες μας.

Ήδη σημειώθηκαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις συναδέλφων. Οι συνάδελφοι ακτινολόγοι προέβησαν χθες 30-8-2012 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον υποδιοικητή, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι ιατροί από άλλες κλινικές που επίσης θίγονται βάναυσα από το πραξικόπημα αυτό. Η διοίκηση επέδειξε πρωτοφανή αναλγησία, αφού με προκλητικό τρόπο  δήλωσε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη για όποιες πιθανές απώλειες συμβούν στην εφημερία».

Αυτά που συμβαίνουν είναι ανήκουστα!

 Αυτή τη στιγμή αποφασίζουν για τα προγράμματα οι γνωστοί ανίδεοι χαρτογιακάδες που προφανώς νομίζουν ότι έχουν κάποιου τύπου κάλυψη για να λειτουργούν έτσι. Θα πρέπει η αυθαιρεσία να κοπεί άμεσα και στην ρίζα της πριν αρχίσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και πριν εξοντωθούμε σωματικά και ψυχικά ως εργαζόμενοι.

 

 

Αποφασίζουμε:

Άμεσα παράσταση στη Διοίκηση

Ανακοίνωση προς τους ασθενείς και ανάρτηση πανό από την αυριανή γενική εφημερία

Προσφυγή στην Εισαγγελία Αθηνών για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης κατά της Διοίκησης του ΝΕΕΣ

Καλούμε σε παραίτηση τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου που συναίνεσε χωρίς να συγκαλέσει συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου και των Τομέων και συνυπόγραψε μαζί με τον υποδιοικητή τα άθλια προγράμματα εφημεριών.

Ζητάμε την κάλυψη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ και καλούμε σε συντονισμένο ολομέτωπο αγώνα αντίστασης ενάντια στην  διάλυση του ΕΣΥ.

 Καλούμε τους συναδέλφους  του επιστημονικού συμβουλίου και τους διευθυντές των τομέων και των τμημάτων να μην επιτρέψουν την νομική εκτροπή του υποδιοικητή που χωρίς να ρωτήσει κανένα ανακοινώνει επισφαλή προγράμματα εφημεριών.

 

Καλούμε σε ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ την ΤΡΙΤΗ 4/9, στις 12:30 στο αμφιθέατρο, για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών στην Γενική Εφημερία της ερχόμενης Τετάρτης 5/9 που θα λειτουργήσει με αυστηρό προσωπικό ασφαλείας από τους επιμελητές των τμημάτων.