ΟΕΝΓΕ: Άμεση απελευθέρωση των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

div style=”border-bottom: windowtext 1pt solid; border-left: medium none; padding-bottom: 1pt; padding-left: 0cm; padding-right: 0cm; background: #ffcc99; border-top: medium none; border-right: medium none; padding-top: 0cm”>

 
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011
 
Άμεση απελευθέρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ
Να μην πληρωθεί από κανέναν το χαράτσι!
 
 
Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει απερίφραστα την επέμβαση της Αστυνομίας σήμερα το πρωί στο κατειλημμένο από τη ΓΕΝΟΠ μηχανογραφικό της ΔΕΗ, κατάληψη που είχε σκοπό την παρεμπόδιση έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.
 
Η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ εντάσσονταν στις εκτεταμένες κινητοποιήσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στον αγώνα είχαν μπει δεκάδες Δήμοι, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες, ενώ η ΟΕΝΓΕ εκτός από τον καταφανώς άδικο και εξοντωτικό χαρακτήρα αυτού του χαρατσιού είχε επισημάνει και τους κινδύνους υγείας που διατρέχουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στα σπίτια τους.
 
Καλούμε σε άμεση απελευθέρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ και απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το κτίριο της ΔΕΗ.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση κατάργηση του άδικου και βάρβαρου εισπρακτικού μέτρου που έχει ξεσηκώσει την ελληνική κοινωνία.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ