ΟΕΝΓΕ: Δεν θα γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός

Την αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα προκάλεσε η πρόθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να στραφεί στα δημόσια νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που οι γιατροί του Οργανισμού συνεχίσουν την απεργία τους.

Όπως είπε ο κ. Βαρνάβας, «δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση».

Κάλεσε επίσης τον κ. Γεωργιάδη να μην παραπλανά τους ασθενείς και ξεκαθάρισε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα γίνουν απεργοσπαστικός μηχανισμός στην απεργία των συναδέλφων τους. 

Η αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ ήλθε μετά από σημερινή δήλωση του υπουργού Υγείας ότι προτίθεται να «εκτρέψει στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων τους ασθενείς που δε μπορούν να εξεταστούν στον ΕΟΠΥΥ λόγω της απεργίας των γιατρών».

«Φαίνεται», τόνισε, «πως ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα μας και προφανώς οι εκπαιδευτές του στην Task Force δεν έχουν χρόνο να του εξηγήσουν τα αυτονόητα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βαρνάβας δήλωσε ότι «η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο λόγω των τεράστιων κενών σε γιατρούς ορίζεται μετά από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται μετά από ένα ολόκληρο χρόνο».