ΟΕΝΓΕ- επικουρικοί

Επί δύο εβδομάδες η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ σήκωσε στα ύψη ένα και μοναδικό θέμα, αυτό της υποτιθέμενης απόλυσης 1000 επικουρικών γιατρών. Αν και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχει δημοσιευτεί, εντούτοις η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Ρέτζιου ισχυρίζονταν πως είχε πληροφορίες από πληροφοριοδότη στο Ανώτατο Δικαστήριο, πως από μέρα σε μέρα επίκειται η σφαγή των επικουρικών!


(Ευτυχώς η κυρία Πρόεδρος στερείται πληροφοριοδότη στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου εκκρεμεί η απόφαση για το ιατρικό μισθολόγιο).


Να σημειώσουμε πως η Εκτελεστική Γραμματεία είχε εξουσιοδοτήσει την κ. Ρέτζιου να ζητήσει επισήμως συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕλΣυν και όχι να αναζητά πληροφοριοδότες, πολύ δε περισσότερο να επιχειρήσει προκήρυξη απεργίας με βάση τέτοιες πληροφορίες.


Εν τω μεταξύ το υπουργείο Υγείας, με αφορμή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου με την ΠΟΕΔΗΝ, εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο διαβεβαίωνε πως «η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις επικουρικών δεν έχει καμία βάση».


Η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, κάνοντας πως δεν άκουσε τίποτα, επέμενε όχι μόνο να πραγματοποιήσει την απεργία, αλλά και να διοργανώσει συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο. Πραγματοποίησε και τα δύο με ευτελιστικά αποτελέσματα: μηδαμινή συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση ελάχιστων ατόμων στο συλλαλητήριο.


Διαβάστε περισσότερα..