ΟΕΝΓΕ και νομοσχέδιο Αδώνιδος

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή δεν είναι ένα «ερανιστικό» νομοσχέδιο, όπως το βάφτισαν παραπλανητικά οι φιλολογίζοντες.

Είναι το νομοσχέδιο που σε ένα μόνον άρθρο, στο άρθρο 7, φέρνει οπισθοδρόμηση στην πριν το 1983 εποχή και προωθεί την πιο βάναυση αντιμεταρρύθμιση του ΕΣΥ, στοχεύοντας στο «σκληρό πυρήνα» της δημόσιας περίθαλψης που είναι η ισότιμη φροντίδα των πολιτών μέσα από το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών.

Ισχυρίζεται, παραπειστικά ως συνήθως, ο Υπουργός Υγείας πως θέλει να ενισχύσει το εισόδημα των γιατρών, αλλά τα δημόσια οικονομικά (που αντέχουν εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων ευρώ) δεν το επιτρέπουν. Γι’ αυτό «δίνει ελευθέρας» στους γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικό έργο (εντός και εκτός δημόσιων δομών), ώστε να πάρουν από την τσέπη των ασθενών όσα δεν τους δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Και η ΟΕΝΓΕ πώς αντιδρά;

Ε! λοιπόν η ΟΕΝΓΕ, που όφειλε να έχει ξεθεμελιώσει τον τόπο, περιορίζεται σε μία τρίωρη στάση εργασίας στις 27 Μαρτίου και μάλιστα ως αιτία κινητοποίησης αναφέρει αποκλειστικά τα απογευματινά χειρουργεία (κλικ εδώ), ως να μην αντιλήφθηκε πως έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο του Αδώνιδος!

Φαίνεται πως η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, την οποία στηρίζουν παρατάξεις προσκείμενες στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει αποφασίσει να δώσει επαρκείς διευκολύνσεις στον Άδωνι προκειμένου να ολοκληρώσει τον ενταφιασμό του ΕΣΥ. Γι αυτό και αρνήθηκαν την πρόταση του ΜΕΤΩΠΟΥ για τριήμερη κινητοποίηση και παλαϊκό ξεσηκωμό.

Μετά, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τεθλιμένοι συγγενείς, θα καταθέσουν άνθη στον τάφο του εκλιπόντος..