ΟΕΝΓΕ : Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο σήμερα Κυριακή

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή


Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή όλων των νοσοκομειακών γιατρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας σήμερα Κυριακή έξω από την Βουλή στις 6.30 το απόγευμα καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητώντας την απόσυρση των καταστροφικών μέτρων όπως τα χαρακτηρίζει που συμφωνήθηκαν μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.

 

Επίσης καλεί τον κλάδο στη διοργάνωση Συλλαλητηρίου Καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει νέες ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καθώς και να συμμετάσχουν στη διοργάνωση Γενικής Απεργίας, την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014.

 

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση της σχετικά με το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ότι «Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται αύριο βράδυ το πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για διαδικασία που καθιστά αδύνατο σε δεκάδες κοινωνικούς φορείς να εκθέσουν θεσμικά τις απόψεις τους, ενώ οι βουλευτές του κοινοβουλίου αδυνατούν να μελετήσουν τις αμέτρητες κρυμμένες παγίδες που η τρόικα υπαγόρευσε και θα βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλου είναι ενδεικτική των αντιδράσεων στην εκτροπή που συντελείται.
Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει πως το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί προανάκρουσμα ενός νέου μνημονίου μετά τις ευρωεκλογές.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα αφορούν στα Νοσοκομεία, τους οδηγούς ασθενοφόρων, τους φαρμακοποιούς, τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για τερατώδεις ρυθμίσεις, οι οποίες θα δώσουν ακόμη ένα πλήγμα στην περίθαλψη του ελληνικού πληθυσμού.»