ΟΕΝΓΕ- καλπονοθεία ΔΗΠΑΚ: Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα / ακέφαλη η Ομοσπονδία μέχρι την τακτική δικάσιμο

Εκδικάστηκαν χτες τα ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με την καλπονοθεία που επιχείρησε η ΔΗΠΑΚ, η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη, αφαιρώντας μία έδρα από τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ). Η καλπονοθεία συνέβη κατά την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, μετά το πέρας του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ πριν τρείς εβδομάδες.

Το Γενικό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει Εκτελεστική Γραμματεία μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε τακτική δικάσιμο, η οποία δεν προσδιορίστηκε ακόμη, αλλά μπορεί να προσδιοριστεί μετά από αρκετούς μήνες.

Διερευνάται νομικά η δυνατότητα διεξόδου μέσω αλλαγής του πρακτικού της Εφορευτικής Επιτροπής, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, πράγμα που μέχρι το χτεσινό δικαστήριο συναντούσε άρνηση από την ίδια τη ΔΗΠΑΚ, η οποία προφανώς προσδοκούσε να νομιμοποιήσει την υφαρπαγή της έδρας. Πλην όμως ατύχησε..

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο δικαστήριο του κ. Προυσανίδη, μέχρι πρόσφατα νομικού συμβούλου της ΟΕΝΓΕ, ο οποίος παρίστατο χωρίς να έχει λάβει καμία εξουσιοδότηση από την Ομοσπονδία, προσπαθώντας να υποστηρίξει ως ορθή την υφαρπαγή της έδρας.

Υπερ των ασφαλιστικών μέτρων τάχθηκε η ΑΔΕΔΥ, η οποία παρέστη στο δικαστήριο με τον προεδρεύοντα και τη νομική σύμβουλο.

Είναι λοιπόν προφανές πως η βουλιμία της ΔΗΠΑΚ θέτει την ΟΕΝΓΕ σε περιπέτειες, αφήνοντας ακέφαλο το νοσοκομειακό κίνημα, ενώ ο χώρος της υγείας δέχεται εξοντωτική επίθεση από την κυβέρνηση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο της αγωγής, όπως αυτή επιδόθηκε χτες στην ΟΕΝΓΕ:

ΑΓΩΓΗ _ ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ