ΟΕΝΓΕ- μισθολόγιο

Συναντήθηκε πριν λίγες μέρες η ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κατά τη συνάντηση ο υπουργός παρουσίασε στην Ομοσπονδία πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το υπουργείο το επόμενο διάστημα, όπως οι οργανισμοί, οι προσλήψεις, τα ΤΕΠ και το εφημεριακό.


Η ΟΕΝΓΕ από πλευράς της έθεσε διάφορα ελάσσονα ζητήματα, πλην όμως ξέχασε (!) να θέσει το θέμα του μισθολογίου, το οποίο θα ανακύψει με απόφαση του ΣτΕ που θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα. Ούτε στο θέμα των προσλήψεων η ΟΕΝΓΕ δείχνει πρόθεση να συμμετάσχει σε κοινή επιτροπή με το υπουργείο, ώστε οι προσλήψεις να γίνουν στοχευμένα, γρήγορα και στο μέγιστο δυνατό αριθμό.


Εντέλει, φαίνεται πως η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ νιώθει κόμπο στο στομάχι κάθε φορά που πρόκειται να θέσει προς συζήτηση τις δύο βασικές διεκδικήσεις του νοσοκομειακού κινήματος, δηλαδή το μισθολόγιο και τις προσλήψεις. Απεναντίας δείχνει ιδιαίτερη ευφορία και ενεργητικότητα όταν πρόκειται να διακινήσει τις απόψεις των κομματικών φορέων που εκπροσωπεί, θεωρώντας την Ομοσπονδία ως βραχίονα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Ως αναμενόμενο, οι συνάδελφοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από μια ηγεσία που δεν τη δεσμεύουν οι αποφάσεις του συνεδρίου, ούτε την αφορούν τα σοβαρά ζητήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου συμμετείχαν ελάχιστες Ενώσεις Γιατρών, τόσες που μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού..