ΟΕΝΓΕ- Νομοσχέδιο

Όταν η Βουλή καλεί σε ακρόαση εκπροσώπους κοινωνικών φορέων το πράττει προφανώς για ν΄ ακούσει τις απόψεις του φορέα για το νομοσχέδιο που συζητά και αντίστοιχα, κάθε εκπρόσωπος που ανταποκρίνεται στην πρόσκληση, σέβεται τη θεσμική του θέση και αποφεύγει το ατόπημα να παρουσιάζει προσωπικές του θέσεις.

Δυστυχώς την Τρίτη, στην ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο που αφορά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση (κλικ εδώ), η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν υπέπεσε μόνο στο ατόπημα να εκφράζει στη Βουλή αποκλειστικά προσωπικές της απόψεις. Το χειρότερο είναι πως παρουσίαζε τις απόψεις της θέτοντας παραπλανητικά στην αρχή κάθε πρότασης το «εμείς».

Προφανώς αξιοποιούσε το γεγονός πως κανείς από τους βουλευτές δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει πως δεν είχε προηγηθεί καμιά συνεδρίαση της Ομοσπονδίας, αν και υπήρχε άπλετος χρόνος, αφού το νομοσχέδιο ήταν γνωστό από τον Μάϊο του 2016.

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ επιδιώκουν να επωφελούνται από τις διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού, τον οποίο ταυτόχρονα δηλώνουν πως θα καταργήσουν όταν επιβάλλουν τη δικτατορία του προλεταριάτου και τότε θα μας «εκπροσωπούν»  είτε θέλουμε είτε όχι.

Όμως μέχρι να μας απελευθερώσουν από τις μικροαστικές μας αυταπάτες ας σεβαστούν τουλάχιστον τις αρχές της ειλικρίνειας και της συλλογικότητας..