ΟΕΝΓΕ: Συνέδριο-κλαδική συμφωνία

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Όσο κι αν αναζητήσει κανείς τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ που έγινε πριν ένα χρόνο δε θα να τις βρει ούτε στα αρχεία των Ενώσεων, ούτε στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι απλός: η νέα ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αντί να τις καθαρογράψει, να τις πρωτοκολλήσει και να τις αποστείλει στις Ενώσεις και τα μέσα ενημέρωσης, φρόντισε να τις εξαφανίσει, επειδή δε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Αναμφίβολα συνιστά θεσμική ανωμαλία η άρνηση Προεδρείου Ομοσπονδίας να εφαρμόσει ψηφισμένες αποφάσεις του καταστατικά ανωτάτου οργάνου, δηλαδή του συνεδρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Το στοιχείο των αποφάσεων που προκαλεί αλλεργική αντίδραση στο Προεδρείο είναι εκείνο που αναφέρεται στην υποχρέωση της ΟΕΝΓΕ να διαπραγματευτεί με το υπουργείο Υγείας τη σύναψη νέας κλαδικής συμφωνίας. Η προσκείμενη στο ΚΚΕ ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, κάνοντας ακροβατικούς συλλογισμούς, θεωρεί πως η κλαδική συμφωνία εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνιστά το απόλυτο Κακό. Συνεπώς η κλαδική συμφωνία είναι απορριπτέα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Κάτω από την πίεση των συναδέλφων και ενόψει του νομοσχεδίου για το χρόνο εργασίας το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αναγκάστηκε να δηλώσει πως θα συζητήσει την κλαδική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Εξαρχής βέβαια υπήρχε υπόνοια πως αυτό ήταν προσχηματικό.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Η υπόνοια έγινε βεβαιότητα όταν «ξέχασαν» να την καταγράψουν στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και λίγες μέρες αργότερα, στην πρώτη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με το υπουργείο, επέτρεψαν να γίνει αλαλούμ, με αποτέλεσμα ο υπουργός να ορίσει νέο ραντεβού χτες Δευτέρα, στο οποίο το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ δήλωσε πως δε συζητά για κλαδική συμφωνία εάν ο υπουργός δεν αποσύρει προηγουμένως το αντιδραστικό νομοσχέδιο που επέβαλαν οι δυνάμεις του.. ευρωμονόδρομου!


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 3pt”>Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ελάχιστοι πλέον συνάδελφοι συμμετέχουν ή δίνουν βάση στον πολιτικό χιλιασμό της ΟΕΝΓΕ..