ΟΕΝΓΕ- τηλεδιασκέψεις

Τη στιγμή που αναστέλλονται τα μέτρα για την πανδημία, που πραγματοποιούνται πορείες, που η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επιτρέπει συνελεύσεις σε κλειστό χώρο μέχρι 150 άτομα, αυτή λοιπόν τη στιγμή το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ ισχυρίζεται πως δε βρίσκει κλειστό ή ανοιχτό χώρο για συνεδρίαση των 27 μελών του και όρισε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την 11η Ιουνίου, για άλλη μια φορά με τηλεδιάσκεψη!

Κατά πάγια πρακτική η πρόσκληση δε συνοδεύεται ούτε από λίστα θεμάτων που θα συζητηθούν, ούτε υπάρχουν σχετικές γραπτές εισηγήσεις του προεδρείου.

Όπως τονίζει το ΜΕΤΩΠΟ «αυτό που στην πραγματικότητα δε μπορεί να βρει το σημερινό προεδρείο της ΟΕΝΓΕ είναι η απάντηση στα προβλήματα που δημιούργησε».

Ένα προεδρείο που, στα πέντε χρόνια που διοικεί, μόνο ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής έχει να επιδείξει και μόνο για «σκιρτήματα» αφύπνισης των συναδέλφων μπορεί να περηφανευτεί. Δεν έχει τρέξει κανένα από τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γιατρούς ΕΣΥ. Μισθολογικό, εφημερίες, προσλήψεις, συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι άγνωστα πεδία δράσης και μηδενικού αποτελέσματος. Αφορούν όμως τις χιλιάδες των γιατρών του ΕΣΥ.

Οι διοικούσες παρατάξεις ΔΗΠΑΚ και Κίνημα για την Ανατροπή εξαντλούνται σε διαγκωνισμούς μεταξύ τους, με το βλέμμα στραμμένο είτε σε κομματικές σκοπιμότητες, είτε στον έλεγχο του επόμενου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Αυτή τη σκοπιμότητα εξυπηρετεί και η απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών του Γενικού Συμβουλίου.

Η αδιαλλαξία, η αδιαφορία και η άρνηση του Υπουργείου ν΄ ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ, έχει (έκων ή άκων) βρει τον καλύτερο σύμμαχο του στον δογματισμό, την έλλειψη διορατικότητας και την απουσία κουλτούρας διαλόγου της πλειοψηφίας της ΟΕΝΓΕ. Καμία συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, καμία συνάντηση με την ηγεσία του ΚΕΣΥ, καμία συμμετοχή ακόμη και σε προβλεπόμενες επιτροπές που η ΟΕΝΓΕ θα έρεπε να έχει απαιτήσει λόγο και θέση.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ:

«Απέχουμε από την απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών. Συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις».

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ κάντε κλικ εδώ