Οι άγονες “αντιπαραθέσεις” του Κ. Κιλτίδη

Μία άγονη και εν πολλοίς παρωχημένη συζήτηση επιχειρεί διαρκώς να επαναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κιλτίδης, πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τα ναρκωτικά.

Κάθε φορά που τοποθετείται δημοσίως, όπως προχθές στη εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Κιλτίδης καταφέρεται εναντίον της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. ότι η επίθεσή του αφορά μόνο το εσωτερικό τοπίο της Ν.Δ., αφού μόνο η ΟΝΝΕΔ έχει πρόταση για την αποποινικοποίηση της χρήσης των “μαλακών” ναρκωτικών και μόνο.

Η σύγχρονη, ανθρωπιστικά προσανατολισμένη πρόταση για το θέμα της αντιμετώπισης των χρηστών ναρκωτικών είναι αυτή που ζητεί την αποποινικοποίηση (και όχι νομιμοποίηση) της χρήσης όλων των ναρκωτικών, προκειμένου οι χρήστες ναρκωτικών να πάψουν να αποτελούν αντικείμενο δίωξης από τους δικαστές και την αστυνομία, καθώς και για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χρηστών ναρκωτικών στις υπηρεσίες Υγείας και ο απεγκλωβισμός τους από τα θανατηφόρα κυκλώματα των εμπόρων.

 Η απομάκρυνση της χρήσης ναρκωτικών από την κατηγορία του ποινικού αδικήματος, και όχι από την κατηγορία του αδικήματος γενικώς, θα δώσει την μόνη πραγματική ώθηση για την αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών ως ασθενών και όχι ως εγκληματιών. Θα τα λάβει επιτέλους υπόψη αυτά ο Κ. Κιλτίδης ή θα περιφέρεται διαρκώς σε άγονες αντιπαραθέσεις με τη σκιά του; Β.Β.